• 瀏覽: 36,531
  • 回覆: 336
  • 追帖: 2
+13
仲有發展第四代住房減二氧化碳令空氣清新

引用:
原帖由 wize 於 2020-12-4 12:09 PM 發表

呢個資料好多年啦
中國碳排放世界第一,佢肯做返啲野大家都會欣賞
不如睇下人均排放丫?

附件

abbr_af2e74881fedb03b7d8f16c7d0578be1.png(147.68 KB)

引用:
原帖由 笑1笑 於 2020-12-4 12:20 PM 發表

係你唔識睇,綠色係代表綠化帶增加,黃色係代表減少,所以南美森林一片黃色,唔係代表佢係沙漠,只係代表佢植物減少左
印度綠主要是農作物,中國綠是森林面積。

中國經歷幾代人種咗幾十年樹, 將幾個戈壁沙漠重新綠化。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-4 12:48 PM 發表

大陸攪綠化.........係為下一代著想.......我唔覺得有諗要計
黃狗一樣有綠化,佢地男嘅專戴綠帽,女嘅就專俾綠帽俾佢地老公戴!

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-12-4 11:39 AM 發表
bbc竟然會講中國嘅好嘢。
今日太陽喺西邊升起咩?
師兄知唔知邊個西方國家第一個衝出來承認中國共產黨!

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-12-4 12:54 PM 發表

黃狗一樣有綠化,佢地男嘅專戴綠帽,女嘅就專俾綠帽俾佢地老公戴!
說的一點也沒錯

引用:
原帖由 kuochung 於 2020-12-4 11:32 AM 發表
假圖維穩文章來的,最後幅圖一看就知,成個南美最勁的阿瑪遜森林竟然得少少綠色 ,大佬,造假都造得專業d好無??
正如其他CHING已解釋左, 綠色係指由原本冇咩綠化, 變到有綠化的地方. 唔好叻唔切.

比埋BBC原文你睇. 希望你唔好話BBC同NASA都係造假吧.
https://www.bbc.com/news/science-environment-54714692

引用:
原帖由 szokay 於 2020-12-4 11:40 AM 發表

你聽過家陣北京仲出現沙塵暴咩?明明就系治理左明顯好左。
你真系無了解內地開始發展生態環保了。。
冇錯. 呢點係好實在的證據, 證明中國真係在環保方面有出力.

BBC應該訪問埋果個所謂環保少女,睇佢有乜講

引用:
原帖由 devil2006 於 2020-12-4 01:04 PM 發表
BBC應該訪問埋果個所謂環保少女,睇佢有乜講
佢會話中國冇人權 ( 突然變咗民主人權少女戰士)

引用:
原帖由 limax 於 2020-12-4 11:56 AM 發表

作者識唔識睇?

印度邊會咁綠
而非洲咁多白色 咁即係
白色=多樹木
又一智將出現。。。

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2020-12-4 01:01 PM 發表

師兄知唔知邊個西方國家第一個衝出來承認中國共產黨!
難道是英國?

究竟哪些反中人士,何時才會明白,自己的祖國有多偉大,吾以身為中國人而驕傲。

引用:
原帖由 ATP 於 2020-12-4 12:21 PM 發表
讚大陸嘅外國人就係理性,講得好,講得,反共嘅外國人就係外國勢力,汚衊大陸,我肯定呢啲外國人一定收咗共產黨錢同女人著數先會咁講。

讚大陸嘅外國人就係理性,講得好,講得啱,揭露大陸衰嘢嘅外國人就係外國勢力,汚衊大陸。咁講有冇錯?
你舉例外國人講大陸衰嘢邊次係真嘅先?唔好又係文革六四呀.

但中國破壞環境既速度仲快呢…海洋污染就係其一

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]