• 瀏覽: 36,556
  • 回覆: 336
  • 追帖: 2
+13
引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-12-5 01:15 PM 發表

中國碳排放係第一,但中國人口13億人,美國碳排放量係中國一半,但美國人口3億人。
中國肩負全世界嘅製造業,兼且人口是美國4倍,但二氧化炭排放量只係美國一倍,美國人是頭號污染者。

引用:
原帖由 k808964 於 2020-12-5 12:57 PM 發表

你都唔驚,我驚咩
🙊藍畜真係低賤

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-12-5 12:36 PM 發表

一樓解釋左,綠色係綠化增加的意思。圖係nasa出的,已有多個媒體引用。 
對唔住,誤會咗,冇認真睇,表錯情啦

點解被低估要引號呢?

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-12-5 02:58 PM 發表

🙊藍畜真係低賤
點都賤唔過曱甴黑衣死暴徒

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-12-5 02:58 PM 發表

🙊藍畜真係低賤
睇你連250蚊都沒,得把死人口幾L慘,精既走晒路,留低D傻

中國政府無論在植樹造林,治理沙漠,一直努力不懈,成績有目共睹,還會一直繼續,利國利民利全人類,YouTube上都有好多視頻,大家可以去搜索該類視頻。

引用:
原帖由 全宇宙 於 2020-12-5 11:40 AM 發表

去海南玩
一次靚過一次

中國夏威夷嘛

GREAT CHINA

做得好,原來中國不斷改善環境

引用:
原帖由 阿聞 於 5-12-2020 10:56 發表

直接D講, 歐美人係以為資本主義可以解決所有問題. 但現實就係資本主義解決唔到大部份情況唔會直接有錢賺的環保問題.
Yes. You are Right.

中國所做嘅嘢,有啲被高估有啲被低估,都慣咗啦。一句話,良心係最緊要。

引用:
原帖由 大總統候選人 於 5-12-2020 10:26 發表

反對中國嘅人就睇住中國文革時期嘅錯誤,但系佢哋點解唔提及美國絕種印第安人嘅事呢?
因為美國科技貢獻世界,大家在得到了西方利益之後,改善了生活,紛紛為其講好說話。所以,黃絲跟藍絲討論的時候,就隻字不提歐洲移民侵略印第安人的事件了。利益能收買人心。

我認為發展中的國家不應負起保護地球的責任。
觀點與角度,我認為應該算入國民人均排放量。畢竟每人都有權呼吸和排放!
若以城市排放,人均最高是香港!亦即是廢氣最多的城市!

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-12-6 12:21 AM 發表

因為美國科技貢獻世界,大家在得到了西方利益之後,改善了生活,紛紛為其講好說話。所以,黃絲跟藍絲討論的時候,就隻字不提歐洲移民侵略印第安人的事件了。利益能收買人心。
美國科技改善人類生活我唔反對,但系點解近年嚟中國取得嘅科技突破喺美國同黃屍口中就係加速人類滅亡嘅中國到威脅論?同是科技為何區別對待

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]