• 瀏覽: 36,638
  • 回覆: 336
  • 追帖: 2
+13
引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-12-4 09:40 PM 發表

白人覺得唔將其他低等民族消滅,已經係比足面子。
白人想嘅系,如果將低等終於全部絕種,就冇人畀佢哋做平價勞動力嘞。

中國跟手應該向西改造新疆,將荒原沙漠變成綠林

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-12-5 12:16 AM 發表

荷里活電影一直在致力矮化、醜化中國人。
超級英雄全系歐美人,東方黃種人就係市井小人或者罪犯

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-12-5 12:35 AM 發表
所以,大家永遠著眼中國文革點衰點慘,但近來佢地做既事係愈來愈正確。
反對中國嘅人就睇住中國文革時期嘅錯誤,但系佢哋點解唔提及美國絕種印第安人嘅事呢?

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-12-4 02:21 PM 發表

我因為join 左 we chat 捐步行活動,日日都努力行,盡量少開車,多左坐地鐵,行多一個站。

我個朋友玩捐步行活動,玩到可以命名一顆樹!

中央政府真係做實事,我愛我的祖國😘😘😘
我朝朝晨跑加返工步行差不多日日3萬步,之前用QQ捐步後來唔知做乜Q無顯示步數,原來WECHAT都有捐步

引用:
原帖由 大總統候選人 於 2020-12-5 10:06 AM 發表

白人想嘅系,如果將低等終於全部絕種,就冇人畀佢哋做平價勞動力嘞。
最恐怖其他族裔都係俾啲白人洗曬腦。奧巴馬都講明中國人唔可以享受佢哋嘅生活水平, 加埋啲重返亞太去壓制中國嘅發展。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-12-4 08:12 PM 發表

歐美白人既思想係有錢先做,無錢唔做。中國人思想係為國家貢獻,為地球貢獻,當然可以好高速地超越自己,超越白人啦!
直接D講, 歐美人係以為資本主義可以解決所有問題. 但現實就係資本主義解決唔到大部份情況唔會直接有錢賺的環保問題.

引用:
原帖由 必佬 於 2020-12-5 10:50 AM 發表

我朝朝晨跑加返工步行差不多日日3萬步,之前用QQ捐步後來唔知做乜Q無顯示步數,原來WECHAT都有捐步
好多呀~我每日平均萬八步

中國大陸綠化一向都強

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-12-5 10:56 AM 發表

好多呀~我每日平均萬八步
萬八真係幾多

我都係一萬步上下
上一兩個月就萬三

引用:
原帖由 illm8888 於 2020-12-4 12:07 PM 發表
不單止這些森林區
其實大陸很多新建城市綠化設施都比好多城市好很多, 香港更加比唔上

有心種有打理
香港近年嗰啲隔音屛障搞綠化最失敗

引用:
原帖由 wize 於 2020-12-4 12:09 PM 發表

呢個資料好多年啦
中國碳排放世界第一,佢肯做返啲野大家都會欣賞
西人係有利就講人均
抹黑你時就唔用人均

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-12-4 12:19 PM 發表
唔係低估,係故意低調唔提中國政府及人民對地球貢獻,就如物資及日用品,過去二三十年,中國用自己污染及工業化提供西方國家低通漲嘅事實,西方媒體從來唔講。
今次疫情單係口罩中國就出口咗四百幾億個俾美國
都未計其它都係以億計嘅抗疫物資

引用:
原帖由 ATP 於 2020-12-4 12:21 PM 發表
讚大陸嘅外國人就係理性,講得好,講得,反共嘅外國人就係外國勢力,汚衊大陸,我肯定呢啲外國人一定收咗共產黨錢同女人著數先會咁講。

讚大陸嘅外國人就係理性,講得好,講得啱,揭露大陸衰嘢嘅外國人就係外國勢力,汚衊大陸。咁講有冇錯?
人哋有晒數據同去到中國實地研究呀智將
嗰啲垃圾媒體冇證據又冇到過大陸唔係抹黑係乜呀?

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-12-4 12:39 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=CL_oLneWlZI&vl=zh-Hant
內地鄉村不論平民定官員退休後都喺農村老家做義務護林
定時定候當行山咁視察同除雜草執枯枝利用生柴火

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]