• 瀏覽: 5,636
  • 回覆: 14
無民主好呀!樓主快啲移民北韓啦!

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2020-12-4 11:06 AM 發表

呢個世界好多小朋友 , 相信 "民主萬能論" , 話西方就係因為民主制度 ,
所以咁先進 ... 真係笑大人個口
獨裁先係萬能,盡快移民北韓啦!

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2020-12-4 01:24 PM 發表

完全無人對呢個有興趣嗎?😅
你幾時移民北韓?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-4 07:25 PM 發表

至於資本主義同社會主義  2者共存的  吾可能有社會能單一發展!  經商 人民保障  缺一不可!  同 選擇領導人冇直接關係!
社會主義係奸人用來呃白痴!
一邊覺得自己是精英,高人一等,不可以俾D白痴批評精英,精英應該擁有更多財富,另一邊又老點D白痴,話財富應該均分,土地應該均分,要共咗地主的地,要共咗有錢人的公司!

咁共咗D產去咗邊?

北韓邊有衰落?你咪散播謠言,投訴你!
北韓人有錢到不得了,個個上電視都係肥仔肥妹!想減都減唔到!
你快啲移民去啦!

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-12-5 05:56 PM 發表

有。中共果套係全世界也適合。
地球太細了,中共應該上木星發展,快過其他人開發資源!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2020-12-6 08:49 AM 發表

你地班黃人就係滿足於呢種串嘴式留言???
就係唔可以用一D資料 實證 , 或者分析去說服人???

小弟一直真到2019年上半年 , 其實都係一個中間派
其實就係見黃營從來唔講論述  只講口號 ,
甚至 "坐監會令人生更精彩" 既奇怪邏輯 , 先被推向藍營

自HIGH式嘴炮除左圍爐 , 其實真係無咩用 ...
我講真喎,你無睇洪永城坐火車去平壤,同個邊的人打波,可以天天飲人參湯!
佢仲去參觀化妝品廠?嘩!幾咁幸福呀!女人每人配給一盒化妝品護膚品,不用買呀!男人可以慳返好多錢呀!
好幸福!
好適合討厭民主自由的人去住!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-12-6 09:42 PM 發表

我也不喜歡獨裁,幸好中國不是獨裁
獨裁者係獨裁到不准人批評佢獨裁!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-12-6 09:44 PM 發表

發爛渣不是討論問題的根本
你咁即係話北韓好窮!

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2020-12-7 02:18 PM 發表

咁油兄又點解釋 , 中國係物理KO左地主階層後 ,
取得E+咁既經濟成就???

要知道 , 係共和國成立前 , 中國工業水平同印度
都係 "不相上下" 既 ... ^.^"
如果消滅地主係無用 , 而你仲要覺得 "民主萬能"
你點解釋中國E+近印度5倍既GDP體量???!!!

而且#1都講左 , 印度近幾年既農村基礎設施升級 ,
係因為莫迪既RSS , 就係有共產黨式既基 ...
有乜成績?餓死幾千萬人口?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貓男 於 2020-12-7 05:42 PM 發表

樓主講嘅係民主唔係萬能,
冇話民主係無能喎!

人民質素唔達標,民主只會變民粹係鐵一般嘅事實。
每笪地方嘅政制都有佢背後嘅原因,唔能夠話獨孤一味西式民主就世界通行。

再講,係去都去大灣佢啦,去乜鬼北韓?
正如你追求民主自由唔會去印度巴西一樣。
我話獨裁係萬能呀!吹呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-12-8 09:33 AM 發表

北韓相對于中國離講確實好窮,好多北韓人在吉林打工,你不知道??東三省經濟在全國來說已經包尾,對北韓人離講依然算富裕,因為美國禁運,物質生活肯定中國富裕好多

相對廣東就更加窮,事實就是事實,討論就要實事求是

北韓沒自己完善的工業能力,又沒石油,礦產資源,還比美國禁運,不窮才怪,生產幾個要素,資源,人才,地理位置(運輸),科技,這些才最重要,不是咩民主自由,你睇睇中東幾個石油國,咩民主都沒, ...
禁運有乜所謂?
獨裁就是萬能!
乜都可以自己製造!
唔使俾錢人賺!

好似米咁,當然用獨裁改變氣候,自己大量種!
唔通買阿差D米好?硬過石頭,係印度人先食得落啫!

如果拎去大陸,應該係餵豬用!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-12-8 01:09 PM 發表

請不要說侮辱智商的話,這樣顯得你很low,不過你要可以貶低自己,我也沒所謂
你智商唔係咁 low呀?乜你唔識內循環先係王道!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-12-9 12:42 AM 發表

我只聽過雙循環 內循環+外循環

咩沒人話你知?
你居然批評習主席的內循環經濟!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-12-10 01:25 AM 發表

1 內循環不是習近平首先提出
2 內循環只是要求促進內需,自身創造能力
3 一直都系講內外雙循環,多睇點內地新聞

4 用這種文革語氣,造成回答者心理負擔,加強中國是獨裁國家印象??你玩尼點文字遊戲悶唔悶,今時今日還玩尼套,中國都改革開放40幾年了,大家來往甘密切,費事比你拉低智商,系甘先
外循環?邊個同你玩?北韓個D不是循環,係女人姨媽到!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]