• 瀏覽: 36,326
  • 回覆: 464
  • 追帖: 2
+19
據報……

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-12-4 09:16 AM 發表
呢D 鍵盤曱甴既弱智程度真係笑死冇命賠. 標題都講明係 "美國佬尋求" 啦.
IQ超過90的都唔會做曱甴了

中國唔會讓步,加拿大想息事寧人或者美國唔想越爆越臭的話,佢哋唯有無條件放人。

認咗就有排比人屈,無得認

引用:
原帖由 herick 於 2020-12-4 09:39 發表
一旦認罪就可能難以翻身了,認罪協議感覺是陷阱
這個見解有點內涵,就算大小姐承認部份罪名,而美國佬真守信用徹消控告,但所承認的罪點就用來追擊有關的商業機構,甚至檯底協議敲人一筆和解; 何況現時上訴似已稍佔上風,沒必要妥協,始終加拿大在此案做法亦有問題,只是之前受壓於特朗普政府.

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-12-4 08:53 AM 發表
你知唔知共產黨有幾愛加拿大

中國和加拿大雙邊貿易保持強勁 未受華為爭端的影響

【彭博】-- 雖然兩國之間面臨建交以來最嚴重的外交危機,但中國在加拿大國際貿易中的占有率依然在成長。

加拿大統計局周二發布的數據顯示,年初至今對華進出口占加拿大全球商品貿易總額的比例為6.9%,比前三年的平均水平幾乎高出整整一個百分點,並且是有記錄以來的最高占有率。

中國占有率的提高說明了 ...
淨係賣口罩等防疫用品畀加麻大,中國都賣到手軟,貿易額點會唔升。

個人認為太子女唔會認無辜的罪

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-4 09:17 AM 發表
孟臭西為左返支那竟然跪低認罪 👹👹👹
你錯了,唔係孟晚舟要求,係你老細美國佬提出㗎,唔好混淆是非,黑白不分。

唔好認罪!咩都唔好認!

放她了

搞咁L 耐條仆街終於肯認叫鴨唔比錢 , 抵L 死以為自己大L 哂

美國佬諗住用太子女要䝱中國係貿易談判屈服,加拿大又懵盛盛去做打手。點知中國唔屈服,仲入埋加拿大數。儍仔杜魯多為他人作嫁衣裳自己乜利益都冇。

而家扣住太子女放人又冇面,交俾美國又得罪中國。最好太子女認罪,之後放人。咁加拿大有面,中國有人,中加關係改善,當打和super啦。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-4 10:01 AM 發表

國父孫中山話自己係支那第一人喎

孫中山又侮辱?
名詞要講歷史背景,支那在日本侵華前是中性詞。日本侵華後,日本人改變了該名詞代表豬/狗。

如果連這樣都不明白,連豬也不如啦。

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-12-4 09:07 發表
霉國佬想出的屎橋
不嬲都係咁做,認罪放你走但罰款幾十億,英國佬……賊!
美國佬……刧匪!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-4 09:27 AM 發表

唔好咁樂觀
之前拜登都話過會取消中美貿易戰關稅
而且種種行徑都顯示
拜登團隊係有傾向想改善同中國關係

但係侵一輪王八拳 不按理出牌 挑起美國人民內部對立
最重要係大賣芒果乾
令到拜登團隊近期不停改口
最新又話上任時 唔會取消中美貿易戰關稅

侵就趁下台前 係咁埋炸彈
拜登只可以等時間到
講真句 拜登唔係一個有魄力既人
面對當前美國形勢