• 瀏覽: 36,358
  • 回覆: 464
  • 追帖: 2
+19
引用:
原帖由 寂寞的香煙 於 2020-12-4 10:35 PM 發表

拜登都唔系一個好人,而家形勢明,希望孟晚舟能夠挺住
拜登係主流政客
主流政客做事方式有條路
中國人咁聰明
實知點玩
你唔好睇小中國人民

交咗贖金,綁匪就會放人,唔喺下次哪裏有得再綁。

滙豐 渣打 寶馬 福士 東芝 聲寶 豐田 阿爾斯通 西門子 中興 ....... 全部都要有骨落地啦。

軟禁左二年咁耐,掛住老公?

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-12-5 09:49 AM 發表

拜登係主流政客
主流政客做事方式有條路
中國人咁聰明
實知點玩
你唔好睇小中國人民
特朗普壞歸壞,但系做野冇計劃冇城府,佢目的好容易就畀人睇穿。怕拜登善於佈局,怕平時感覺拜登冇作為,突然就畀做個大事。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2020-12-4 11:10 PM 發表

針對華為的綁架案
美國加拿大拘留孟晚舟係為咗揾到華為嘅痛腳,可以參考英國通用電力公司高管畀人拉之後畀併購嘅案例

引用:
原帖由 寂寞的香煙 於 2020-12-5 03:56 PM 發表

特朗普壞歸壞,但系做野冇計劃冇城府,佢目的好容易就畀人睇穿。怕拜登善於佈局,怕平時感覺拜登冇作為,突然就畀做個大事。
不是說不可能但機會很微。拜登若咁有計謀就不會今時今日先選上總統。

引用:
原帖由 煙民母親生賤種 於 2020-12-4 10:12 PM 發表

美國領導世界係不爭事實。你用緊既 internet  都係來自美國。中國有什麼??
中國有四大發明:造紙,指南針,火藥,印刷術夠未呀?
呢幾樣世界各地都好要用的,中國無?

引用:
原帖由 noname_hk 於 2020-12-4 10:36 PM 發表
相信絶對無可能.,  美國自己攞黎衰, 越玩越大, 對華為禁完一樣又一樣, 而家仲想人家認罪幫你頂鑊, 相信絶對無可能.
除非美國立即撤消所有對華為及其他中資企業的禁令, 咁或者孟大小姐可以忍辱認幾條罪, 然後回國了事. 不然的話絶不能同美狗妥協.
你不如睇下美國陷阱呢本書先,了解美國嘅手法,點去用手段搶走其他對自己有利嘅公司。

美國佬用得呢一招,證明已經技窮,更加唔可以認罪!

此終都要認罪

凌願坐一世監都吾可以認罪,直情係喪權辱國,起碼有兩個加拿大人倍,最多坐一世,為國捐軀

唔會呀?習主席同中國會畀佢認罪?好喪權辱國喎!

點都唔信中國人會咁無恥。如果中國無介入,孟女士認罪就係佢自己嘅事。但中國咁明顯介入擺明件事已上綱上線。如果佢認罪,阿春、阿爽同堅堅啲臉咪全部瘀晒。
會唔會係不承認又不否認,只畀返辦案費及堂費就走得嗰隻?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]