• 瀏覽: 19,645
  • 回覆: 461
  • 追帖: 2
+35
美國國家情報總監拉特克利夫(John Ratcliffe)12月3日在《華爾街日報》刊文稱,中國對美國今日的最大威脅,也是自二戰以來對全球民主與自由的最大

又係攞豉油炆煮出嚟
有冇第樣玩法呀
中國確實是很大威脅
因為主張🌺世界和平🌹
👯人類命運共同體👫
🏀全球一體化
💣威脅到野蠻霸權

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/557 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 08:43 AM 發表
美國國家情報總監拉特克利夫(John Ratcliffe)12月3日在《華爾街日報》刊文稱,中國對美國今日的最大威脅,也是自二戰以來對全球民主與自由的最大

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/0a63a70eee27152c0ddf30093cd8231c.jpg/nUiPdPsHdUtwmw0XjfyaGEIH21cLLJ1qmxdep5sXXqc?v=w1280r16_9
威脅過啲乜嘢???

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-12-4 08:44 AM 發表

威脅過啲乜嘢???
善良威脅野蠻呀

美國啲政棍係唔係好L驚呀?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-12-4 08:50 AM 發表
美國啲政棍係唔係好L驚呀?
邪不能勝正

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-12-4 08:44 AM 發表

威脅過啲乜嘢???
賊喊捉賊!

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2020-12-4 08:56 AM 發表

賊喊捉賊!
習慣性行為

佢老尾驚到腳都震啦, 今次疫情同佢老尾大選完全揭露了資本主義社會啲問題, 反而中國就完全恢復過來, 佢地好怕國內反資本主義勢力抬頭

肯定最大威脅係老美

引用:
原帖由 arhon009 於 2020-12-4 09:02 AM 發表
佢老尾驚到腳都震啦, 今次疫情同佢老尾大選完全揭露了資本主義社會啲問題, 反而中國就完全恢復過來, 佢地好怕國內反資本主義勢力抬頭
政治同經濟俾資本家玩晒,係時候起義啦

沒錯啊,因為「全球的民主自由」本身就是有一種缺陷,人們從新冠病毒疫情中,發現這種缺陷,這種缺陷叫做「自私」,而民主思想家為了隱瞞這種缺陷,就不停攻擊中國,以自由人權為名,就去指控中國的管治模式,卻忽略了自己國民的死亡人數,根本上就是想轉移視線,他們最害怕的便是人民不再相信民主國家,到時,民主思想便會被毀!

自由民主?歐美自由民主咪周圍濫殺平民囉!!!呢家美國又想開戰殘殺中國平民呀?

引用:
原帖由 chichunlo 於 2020-12-4 09:09 AM 發表
自由民主?歐美自由民主咪周圍濫殺平民囉!!!呢家美國又想開戰賤殺中國平民呀?
所以從來不信自由民主,太多虛偽

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-12-4 09:08 AM 發表
沒錯啊,因為「全球的民主自由」本身就是有一種缺陷,人們從新冠病毒疫情中,發現這種缺陷,這種缺陷叫做「自私」,而民主思想家為了隱瞞這種缺陷,就不停攻擊中國,以自由人權為名,就去指控中國的管治模式,卻忽略了自己國民的死亡人數,根本上就是想轉移視線,他們最害怕的便是人民不再相信民主國家,到時,民主思想便會被毀!
唔止一種有很多缺陷

引用:

威脅過啲乜嘢???
威脅了美國的霸權。
美國口中的“自由民主人權”=美國霸權 。
美國人的定義中,美國和美國嘍羅之外的人,不算人,所以不需要“自由民主人權”。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]