• 瀏覽: 17,637
  • 回覆: 461
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-12-4 08:44 AM 發表

威脅過啲乜嘢???
如果中國當上第一,尾各綠紙就變癈紙,唔可以好似依家咁,佢印來消費我地買單,個3億 懶蟲食屎? 咁你話大唔大威脅 🤔🤔

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
太遲喇美帝, 中國已經強起來, 民族復興勢不可擋, 而家南海九段線只係劃到越南、菲律賓門口, 遲啲只要黨一下令, 就會劃到三藩市, 仲喺華盛頓實行美版國安法, 林肯雕像都要換習總嘅雕像, 講英文嘅都捉去再教育營

回覆 引用 TOP

最熱愛戰爭既國家同人講自由民主世界和平??
笑死人咩。

前幾日先殺左伊朗科學家咋WO

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-12-4 10:09 AM 發表

最熱愛戰爭既國家同人講自由民主世界和平??
笑死人咩。

前幾日先殺左伊朗科學家咋WO
雙標盡情發揮

回覆 引用 TOP

霉國惱羞成怒 噏得就嗡🧐將美國家情報總監撰文所說的字眼修寫 「改稱(美國)是自二戰以來對全球人類生命最大威脅」內文報告反映二戰霉國霸權侵門踏戶殺戮暴行更為貼切🤔
西方民主自由燈塔虛假造謠無事生端 不擇手段抵毀別國威脅論 假以民主之名偽言謊言 攝造卑劣行徑司空見慣🧐

[fly]  新年快喜 財源廣進 [/fly]
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-12-4 09:46 AM 發表

只係同自己友講唱衰中國

實際對中國冇大影響
無架 以前未撕破臉皮時
中國都要睇佢地面色

但係美國侵為左連任 為左自身利益
向中國發動貿易戰 科技戰
其他國家唔燒到佢地度
就無視美國破壞遊戲規則

今時今日 中國領導層應該已經睇通 同埋心死
美國同歐洲果邊 根本就唔想中國坐大
既然係咁 仲駛同你地班流氓客氣
歐美果邊 如果經濟可以復原到 OK 你地本事
但係搞唔掂 經濟爆煲 我一定食住花生笑睇佢地點仆街
而種種跡象都顯示 爆煲機會越黎越高

面對今次疫情 美國有錢人享用金融盛宴 大賺特賺
而中低下階層 就面臨無錢交租無錢開飯

而家美國經濟頂呱呱 股市破3萬點
但實體經濟慘慘豬 所謂經濟好
係依靠美國政府大量發債買債 令到大財團得到大量資金 進行股票炒賣活動
對實體經濟 根本就無幫助

講得啱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-4 10:17 AM 發表

無架 以前未撕破臉皮時
中國都要睇佢地面色

但係美國侵為左連任 為左自身利益
向中國發動貿易戰 科技戰
其他國家唔燒到佢地度
就無視美國破壞遊戲規則

今時今日 中國領導層應該已經睇通 同埋心死
美國同歐洲果邊 根本就唔想中國坐大
既然係咁 仲駛同你地班流氓客氣
歐美果邊 如果經濟可以復原到 OK 你地本事
但係搞唔掂 經濟爆煲 我一定食住花生笑睇佢地點仆街
而種種 ...
資本主義就是資本主導,甚至主導政治,民衆的價值只係投票工具

回覆 引用 TOP

人類對地球最大威脅,咁又點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2282008 於 2020-12-4 10:14 AM 發表

霉國惱羞成怒 噏得就嗡🧐將美國家情報總監撰文所說的字眼修寫 「改稱(美國)是自二戰以來對全球人類生命最大威脅」內文報告反映二戰霉國霸權侵門踏戶殺戮暴行更為貼切🤔
西方民主自由燈塔虛假造謠無事生端 不擇手段抵毀別國威脅論 假以民主之名偽言謊言 攝造卑劣行徑司空見慣🧐
未必個個心水清,太多人云亦云

回覆 引用 TOP

我而家睇到 阿富汗 敘利亞 飽受戰爭折磨
邊個做成

菲人黎旅遊我唔會排擠佢地
但要求港人唔請菲人係要經濟打擊佢地
護保在菲旅客都做唔到
唔打擊佢地經濟
佢地點識反省
引用:
原帖由 suzume 於 2020-12-4 10:30 AM 發表

我而家睇到 阿富汗 敘利亞 飽受戰爭折磨
邊個做成
人地話係為正義出戰😃

美國不要棧戀世界一國獨大的霸權了,美國獨裁危及世界和平。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 08:43 AM 發表

美國國家情報總監拉特克利夫(John Ratcliffe)12月3日在《華爾街日報》刊文稱,中國對美國今日的最大威脅,也是自二戰以來對全球民主與自由的最大

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/0a63a70eee27152c0ddf30093cd8231c.jpg/nUiPdPsHdUtwmw0XjfyaGEIH21cLLJ1qmxdep5sXXqc?v=w1280r16_9
的確巧大威脅因為尾🐶冇得再勞役世界人民

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]