• 瀏覽: 19,647
  • 回覆: 461
  • 追帖: 2
+35
引用:
原帖由 yeunga13 於 2020-12-4 09:34 AM 發表
咁美國又如何?
佢講人就得唔準講佢

民主自由最大威脅?!笑死,美國支持過好多啱佢利益的獨裁政權喎。尼加拉瓜同智利係最經典歷史事例。仲有好多中南美洲,亞洲等國家都係畀美國攪過獨裁管治。

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 09:35 AM 發表

老尾最拿手係公關,大話講十次就是真理,而中國少説話多做事
而家根本就係歐美掌控世界話語權
今次澳洲犯下戰爭罪
虐殺平民同兒童
佢地有出黎講過乜野

之前話巴沙爾用化武 之後被揭發根本就係白頭盔作新聞
但係佢地依舊出兵敘利亞
歐美口講民主自由人權 但實際上臭不可當

有陰論論話美國911恐襲 根本就係美國自己搞出黎
不過見到死咁多人
兩個字 報應
就如同今次新冠 美國已死27萬人
兩個字 天道循環
自己國家領導都唔關心自國人民生命健康
而佢地本身亦唔當係一回事
不自由毋寧死嘛
你地死咁多人 係你地自己既選擇 我好尊重佢地自己找死
可憐? 佢地自己揀既 就算真係死到100萬人 都係仆街唔好怨

所以老美係假民主, 同個總統一樣, 輸打嬴要

只係同自己友講唱衰中國

實際對中國冇大影響

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-12-4 09:46 AM 發表
只係同自己友講唱衰中國

實際對中國冇大影響
都未必架!香港200幻+1就係例子

中國係和平崛起,完全冇主動發起過任何戰爭,公平競爭,你美國人輸咗,仲有咩好講啊?

引用:
原帖由 惡魔9394 於 2020-12-4 09:44 AM 發表
所以老美係假民主, 同個總統一樣, 輸打嬴要
真假都一樣,為了政治和資本利益

引用:
原帖由 下載孩 於 4-12-2020 09:48 發表

都未必架!香港200幻+1就係例子
等於法林工/信教果D你話神點好,對家好邪惡1樣,信就信,唔信都廢事SO你

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 08:43 AM 發表
美國國家情報總監拉特克利夫(John Ratcliffe)12月3日在《華爾街日報》刊文稱,中國對美國今日的最大威脅,也是自二戰以來對全球民主與自由的最大

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/0a63a70eee27152c0ddf30093cd8231c.jpg/nUiPdPsHdUtwmw0XjfyaGEIH21cLLJ1qmxdep5sXXqc?v=w1280r16_9
證明中國式社會主義優越過西方的資本主義。

引用:
原帖由 老納 於 2020-12-4 09:49 AM 發表
中國係和平崛起,完全冇主動發起過任何戰爭,公平競爭,你美國人輸咗,仲有咩好講啊?
身為中國人感到驕傲。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-4 09:51 AM 發表

證明中國式社會主義優越過西方的資本主義。
👍絕對認同😃

西方每次出事都將民主自由拎出黎講,但又講唔出點樣威脅民主自由,只係將民主自由變成口號黎叫,就好似反清復明一樣專呃傻仔🙄

美國是人類文明進步的最大威脅🧐

引用:
原帖由 黑白的界線 於 2020-12-4 09:56 AM 發表
西方每次出事都將民主自由拎出黎講,但又講唔出點樣威脅民主自由,只係將民主自由變成口號黎叫,就好似反清復明一樣專呃傻仔🙄
信者得救不信者失救😃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]