• 瀏覽: 17,562
  • 回覆: 461
  • 追帖: 3
白人玩臭全世界五百年,係時候收皮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-4 09:18 AM 發表

威脅了美國的霸權。
美國口中的“自由民主人權”=美國霸權 。
美國人的定義中,美國和美國嘍羅之外的人,不算人,所以不需要“自由民主人權”。
至高無上嘅白人主義,造就侵略叫正義,抹黑叫新聞自由。

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 08:43 AM 發表

美國國家情報總監拉特克利夫(John Ratcliffe)12月3日在《華爾街日報》刊文稱,中國對美國今日的最大威脅,也是自二戰以來對全球民主與自由的最大

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/0a63a70eee27152c0ddf30093cd8231c.jpg/nUiPdPsHdUtwmw0XjfyaGEIH21cLLJ1qmxdep5sXXqc?v=w1280r16_9
其實老尾搞咁多名目志在對民眾冼腦,呢d軟洗腦方式+5屎眼—齊做,中國邪惡形像必定成功冼腦式插入民眾心。世界只有強權那有公義。美國就係霸權技安bully者。

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 09:23 AM 發表

至高無上嘅白人主義,造就侵略叫正義,抹黑叫新聞自由。
央格魯白皮,不過是羅馬人的奴隸,
中國手下敗將的手下敗將的手下敗將,被匈人驅趕奴役的貨色。
美國人更是近200年才翻身的農奴。
美國人農奴翻身后,竟然背叛自己的階級兄弟和先祖,也學着奴隸主欺害別人。
實在可惡 !

我覺得美國先係全球民主自由最大威脅

因為揭穿了西方式所謂民主的虛偽和雙標,講一套,做一套,根本沒有把人民和國家的福祉放在心上,當然還有侵侵在旁助攻了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-12-4 09:24 AM 發表

其實老尾搞咁多名目志在對民眾冼腦,呢d軟洗腦方式+5屎眼—齊做,中國邪惡形像必定成功冼腦式插入民眾心。世界只有強權那有公義。美國就係霸權技安bully者。
其實好多發展中國家清楚唔敢出聲,他們希望中國帶領抵抗這種霸道

佢概全球其實係話緊以美國主導概西方世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 09:30 AM 發表

其實好多發展中國家清楚唔敢出聲,他們希望中國帶領抵抗這種霸道
中國做好自己既事就可以

真民主與假民主都是失敗收場, 越南沒有民主經濟起飛

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好

回覆 引用 TOP

咁美國又如何?

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-4 09:30 AM 發表

我覺得美國先係全球民主自由最大威脅
老尾最拿手係公關,大話講十次就是真理,而中國少説話多做事

說白啲啦美國人,中國在威脅緊美國霸權主義,威脅美國經濟,關民主自由屁事

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-12-4 09:36 AM 發表

說白啲啦美國人,中國在威脅緊美國霸權主義,威脅美國經濟,關民主自由屁事
事無大小都係拎民主自由講嘅啦

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-12-4 08:43 AM 發表

美國國家情報總監拉特克利夫(John Ratcliffe)12月3日在《華爾街日報》刊文稱,中國對美國今日的最大威脅,也是自二戰以來對全球民主與自由的最大

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/0a63a70eee27152c0ddf30093cd8231c.jpg/nUiPdPsHdUtwmw0XjfyaGEIH21cLLJ1qmxdep5sXXqc?v=w1280r16_9
美國係全球無論任何陣營嘅最大敵人就真

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]