• 瀏覽: 20,009
  • 回覆: 214
+6
引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2020-12-3 11:22 PM 發表
大家快去大律師公會投訴,今晚商台(陶魔)批評法官,不比(肥老泥)保釋,妨礙司法獨立!
呢 d 咪雙面人咯,針唔據到肉唔知痛,條仆街曾經講過香港司法係公正架,依家又屌 9 人,真係好 L 好笑 😀

C法既野平民識條能

長毛真係一粒老鼠屎,DKLM 自私自利,正人渣 😷

引用:
原帖由 beegeejk 於 2020-12-4 03:24 AM 發表

如果遲d呢隻馬盜賊坐監會點呢
佢"老地"喎,比d薑片搽下個頭,又或者帶假髮啦!否則怎樣平等呢?

政府快快按法庭判例首先把女犯的頭髮剪到同男犯一樣短。

上訴再上訴,唔係以後囚犯剪雞冠裝又得,剪個侵侵樣係頭髮又得,搞到不知所謂。

引用:
原帖由 chancc77 於 2020-12-4 04:11 發表
正, 等睇周庭剷青look.  多謝長毛。
周庭又要喊了,真係多得長毛唔小咯

呢啲久冠越晒權,以後小學都入終審唔使紮頭髪

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-12-3 10:57 PM 發表
列顯倫質疑終院法官盲目追捧海外案例

如前終審法官所説,現在的法官水平已經極離地,如何彰顯司法公平公正?

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7578383
咁L平等點解要坐監?
  坐監仲講自由平等 正一人權儍L
    起屋企坐啦!戴埋胸圍夠曬男女平等!

引用:
原帖由 男E 於 2020-12-3 10:59 PM 發表
剪短埋女囚犯髮, 法官就知ON9喇!!!
放心而家懲教人員已經研究緊

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-12-3 10:57 PM 發表
列顯倫質疑終院法官盲目追捧海外案例

如前終審法官所説,現在的法官水平已經極離地,如何彰顯司法公平公正?

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7578383
所以為了不影響「監獄紀律」又能遵守判詞「沒有性別歧視」,女囚犯不好意思啦

懲教以後無得強制剪髮, 甘結果就係取消“免費髮官”, 如要剪就唯有外判比d街外髮型師, 如要剪個頭一律幾舊水, 當然自己比錢

咁所有紀律部隊男仕都可留長髮,留長髮同工作能力無關,亦不會影響紀律性

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]