• 瀏覽: 17,189
  • 回覆: 193
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 曲明 於 2020-12-3 10:45 PM 發表

話唔定法庭就係想佢潛逃

周庭又可保釋了!
呢句真。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
香港法官,唔再信啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往粗野的樓主 於 2020-12-3 10:57 PM 發表

其實咪仲好,走鳩哂,費事眼寃😪
我都系咁話。
好似當年王丹,吾爾開希,柴玲,封從德……咁。
廢物留系香港冇益!

著草尼世唔返香港仲好啦...

要不, D 9 宮又判社服, 真心嘔血...

尼D PK 成世唔返香港, 真心GOOD...

Le vent se lève, il faut tenter de vivre      [ Le Cimetière marin, Paul Valéry ]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-12-3 11:04 PM 發表

其實班法官係唔係勾結外國勢力?
肯定啦!

回覆 引用 TOP

連坐法,疑犯逃亡判法官坐監。

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-12-3 11:25 PM 發表

或者有關方面傾掂數了
如果有一大班議員坐監,外國就會日日叫釋放民運人士,煩都煩死。你自己棄保潛逃,吾接受審訊,就不會成為焦點。

回覆 引用 TOP

重組屍發機構吧

回覆 引用 TOP

逃犯條例應該要重提啦
200萬逃犯走鳩晒仲得了

回覆 引用 TOP

其實走左都係一件好事,起碼對香港黎講

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-3 10:59 PM 發表

想問下批保釋既法官有冇責任
引~咎~辭~職!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-12-3 11:32 PM 發表

連坐法,疑犯逃亡判法官坐監。
邊個法批准保釋, 保釋期疑犯逃走該法官上身

回覆 引用 TOP

原來啲天生罪犯咁落力反修例既原因,就係唔洗引導返香港,正人渣🙄

十蚊三笑,埋泥睇埋泥揀 ^0^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 3-12-2020 23:43 發表

前立法會議員許智峯表示將會正式流亡,退出民主黨,暫別香港。行政會議成員、資深大律師湯家驊指,近期類似案件的疑犯,選擇棄保潛逃的比例相當高,擔心今次事件會出現模仿效應,認為法庭在處理類似案件時要更小心。

湯家驊表示,香港與世界各地移交疑犯的協議差不多已經不存在,增加了疑犯棄保潛逃的誘因。

對於香港能否申請遣返許智峯,湯家驊認為,機會相當低,因為根據聯合國指引,政治罪行案件或疑犯有政治背景,都不能 ...
「暫別」你都噏得出
永別啦
條柒頭夠閪膽返香港
走得出呢個門口
就無預佢返嚟

回覆 引用 TOP

有冇問責機制?問下啲官攪乜?高高在上,薪津過幾百粒年薪,納稅人有份比架喎,但冇份問責!咁叫做公平咩?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]