• 瀏覽: 17,121
  • 回覆: 193
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-12-3 10:54 PM 發表

11876969 係咪要燉佢冬菇先
馬道長話升職加薪

回覆 引用 TOP

咪由得佢走囉!
咁鐘意就地正法,不如先打5拾大板行唔郁再慢慢懲治。。。好冇?
法治要嚴謹,非嚴格。
法治唔係係要達標至叫安份守己。
前特首冇申報咪一樣叫。。。法治

回覆 引用 TOP

你放心,狗官們肯定保釋晒出去

回覆 引用 TOP

但佢既案唔係政治檢控喎

回覆 引用 TOP

手足著草易服務,輕鬆盡享北歐生活!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-12-3 10:54 PM 發表

人哋有不死身,至多調識

The backhand makes him different; his mentality makes him special.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-3 10:59 PM 發表

想問下批保釋既法官有冇責任
有責任幫助罪犯潛逃

回覆 引用 TOP

引用:

跟據以住經驗,呢啲狗官通常升職架住…

回覆 引用 TOP

去到外國, 仲會好似香港咁咁易生活咩, 都無晒利用價值, 人唔係香港仲搞得咩事出樣

而且都唔係一等公民, 都唔知第幾等, 仲有種族歧視

到時係果到無人比面佢, 佢會好尊重當地警方同法律, 唔敢再搞事, 鬼佬絕對唔會比臉中國人, 係外國就會好守法, 唔敢再犯事

香港夠膽只因外國撐住, 而外國無膽只因鬼佬緊係撐自己鬼佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-3 10:43 PM 發表

前立法會議員許智峯表示將會正式流亡,退出民主黨,暫別香港。行政會議成員、資深大律師湯家驊指,近期類似案件的疑犯,選擇棄保潛逃的比例相當高,擔心今次事件會出現模仿效應,認為法庭在處理類似案件時要更小心。

湯家驊表示,香港與世界各地移交疑犯的協議差不多已經不存在,增加了疑犯棄保潛逃的誘因。

對於香港能否申請遣返許智峯,湯家驊認為,機會相當低,因為根據聯合國指引,政治罪行案件或疑犯有政治背景,都不能 ...
拉L埋你d契弟就啱

回覆 引用 TOP

法庭做嘢使你湯十一教,扮哂嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-3 10:43 PM 發表

前立法會議員許智峯表示將會正式流亡,退出民主黨,暫別香港。行政會議成員、資深大律師湯家驊指,近期類似案件的疑犯,選擇棄保潛逃的比例相當高,擔心今次事件會出現模仿效應,認為法庭在處理類似案件時要更小心。

湯家驊表示,香港與世界各地移交疑犯的協議差不多已經不存在,增加了疑犯棄保潛逃的誘因。

對於香港能否申請遣返許智峯,湯家驊認為,機會相當低,因為根據聯合國指引,政治罪行案件或疑犯有政治背景,都不能 ...
衰多口講句....; 事情發展落去,分分鐘或者有可能唔出奇...最後甚至會有髮觀要走佬

回覆 引用 TOP

拒保

回覆 引用 TOP

引用:

最好走晒,慳飯監獄錢,等啲民主國家接受啲垃圾

回覆 引用 TOP

由得佢地走仲好啦,坐監仲要納稅人養。而家走左,呢世都番唔倒香港。香港就等於冇左呢個人,幾好。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]