• 瀏覽: 18,765
  • 回覆: 193
  • 追帖: 1
+3
原來香港"移交逃犯"的協議差不多無哪!
還有什麼"國際協議"被取消呀?
多謝湯生公開政府內部資料🙏🙏

湯家驊憂疑犯模仿許智峯做法,
籲法庭處理案件需小心 !

引用:
原帖由 nicky1983 於 2020-12-4 08:24 AM 發表

其實玩到依家咁大,立法會係咪應該召埋高官,高官直系上司,上司個上司馬道長上立法會解釋下點解可以保釋呢?公眾唔係有知情權架咩?
所以咪話班保皇廢
而家成個立會都係你
仲唔日日用特權條例召啲假髮上嚟玩
一唔嚟就用藐視立法會炒人收監

破壞完香港就拍籮友袋錢走人

吊緊你地呀 黃狗法官

希望可以一查到底,個官有乜動機放佢去丹麥 

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-12-3 11:00 PM 發表

又起底,藐視法庭
你似乎唔知乜野叫起底,乜野叫轉載

香港太多狗官!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-3 10:43 PM 發表
前立法會議員許智峯表示將會正式流亡,退出民主黨,暫別香港。行政會議成員、資深大律師湯家驊指,近期類似案件的疑犯,選擇棄保潛逃的比例相當高,擔心今次事件會出現模仿效應,認為法庭在處理類似案件時要更小心。

湯家驊表示,香港與世界各地移交疑犯的協議差不多已經不存在,增加了疑犯棄保潛逃的誘因。

對於香港能否申請遣返許智峯,湯家驊認為,機會相當低,因為根據聯合國指引,政治罪行案件或疑犯有政治背景,都不能 ...
樓主,係黃官有意放曱甴出走!!!

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2020-12-4 12:07 PM 發表

樓主,係黃官有意放曱甴出走!!!
actually this is the best arrangement

1. can show judge's stupid act
2. 成家廢人走晒, 慳翻審訊 RESOURCES
3. 去 DENMARK, 冷鬼死佢地 + COVID

算啦, 擺明放走二線嗰班垃圾,搞唔到咁多搵帶頭際旗得啦。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-3 10:43 PM 發表
前立法會議員許智峯表示將會正式流亡,退出民主黨,暫別香港。行政會議成員、資深大律師湯家驊指,近期類似案件的疑犯,選擇棄保潛逃的比例相當高,擔心今次事件會出現模仿效應,認為法庭在處理類似案件時要更小心。

湯家驊表示,香港與世界各地移交疑犯的協議差不多已經不存在,增加了疑犯棄保潛逃的誘因。

對於香港能否申請遣返許智峯,湯家驊認為,機會相當低,因為根據聯合國指引,政治罪行案件或疑犯有政治背景,都不能 ...
多謝禍港集團成員
馬大佬啦

如果班黃畜可以永久離港,果幾年監就算啦!

根本應該全部扣起護照

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]