• 瀏覽: 49,729
  • 回覆: 6
  • 追帖: 6
+21
引用:
原帖由 carters 於 2020-12-3 04:14 PM 發表
黑心醫護喺公立醫院橫行我哋一向都知, 至於邊個打邊個就未必個個都認識。今日小編就想向大家介紹一位同黃任匡咁上下水平, 但出位程度有過之而無不及,喺伊利沙伯醫院急症室工作嘅X上腦醫生。

呢一日,化名為Dr ray嘅梁子恆醫生,就出咗一個咁樣嘅post ,就令小編再忍唔住氣,要代市民向佢作出一些提問。

梁子恆醫生, 我想你向你D 粉絲同埋市民,澄清一下你嘅言論, 有關第一二項嘅指控。你話第 ...
睇嚟大家要向呢個委員會反映下梁醫生嘅言行喎!

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-3 05:10 PM 發表

玩parkour跳樓死咪無墮樓時反射動作囉

周梓樂生前是Parkour愛好者
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2019/1110/371742.html
https://www.youtube.com/watch?v=-HkpYJpY8Z4
可能周仔一心以為另一面係同層,所雙眼可能仲係望住其它地方,瞬間墮地,手腳也來不及俾反應!

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-12-3 05:32 PM 發表
醫生勁過警方
唔做警察浪費了
醫生有沒看看佢之前有沒動L, 會否爭天使....輸左俾人....
不過果咩話義務急救員勁過醫生啊😂

醫生講得清楚,未必代表講出事實。
有人講警察強姦示威者都講得好清楚,但係咪事實哩。
醫生所講的都是個人推斷,他是一個醫生不是科學家。一個人點樣跌,幾高跌,點反應,應該是係由呢方面的科學家、專家經過好多觀察出來的。例如統計若干高度跌下來的一百人如何如何受損。
黃醫冇得醫!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-12-4 11:12 AM 發表

醫生只不過作專業判斷都俾你講到抺黑警察。
但問題係警隊本身係黑。
搜証求其粗疏,仲唔導緊個法官
佢專業係醫生,唔係科學家;同埋佢面書講嗰啲嘢係咪佢嘅專業判斷?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-12-4 11:47 AM 發表

重點是警察係咪誤導緊嗰官?
或者係黃衣誤導過官呢?

引用:
原帖由 落漠大灰狼 於 2020-12-4 11:57 AM 發表

估呢條傻仔, 當時雙手按着矮牆, 側身想跳過矮牆, 然後放手, 結果是臀部先落地, 所以手腳沒有明顯傷痕, 因為係斜路, 第二個著地點係頭部, (如果是平地, 第二個著地會係手和腳) 做成頭部重傷.
好大機會係 事關睇大命冇跳落去跌死個白衣,姿勢係側身跳,好大機會係盤骨先落地。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]