• 瀏覽: 49,696
  • 回覆: 614
  • 追帖: 6
+21
呢個19醫生連法證都做埋, 但有冇專業資格搶人飯碗先?

引用:
原帖由 hksword 於 2020-12-3 04:50 PM 發表
假設被襲擊致暈,應該有痕跡吧
睇得武俠小説多,梗係被點咗穴啦。

年輕人不講醫德

引用:
原帖由 kopahin 於 2020-12-3 05:04 PM 發表
勁過李昌鈺喎,跌落樓用手擋真係第一次聽,即係清醒嘅人會嘗試用手落地先?
咁之前跳個幾個, 冇用手擋所以爬得返上黎???

引用:
原帖由 kopahin 於 2020-12-3 05:04 PM 發表
勁過李昌鈺喎,跌落樓用手擋真係第一次聽,即係清醒嘅人會嘗試用手落地先?
佢自己先信囉

"可能"?
咁又可以將事情繼續無限陰謀化啦!

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-3 04:24 PM 發表
梁子恆表示,年輕人除非精神或身體狀態欠佳,或是受酒精和藥物影響,否則倒地大多會反射性地用手撐起身,但是周梓樂的手卻沒有擦傷,情況少見,認為他是在沒有知覺的情況下墮下。死因裁判官高偉雄質疑,周梓樂後枕沒有受傷,如果他曾被硬物襲擊,必然是由正面而來,周梓樂應該會用手擋格,梁子恆同意。

代表警方的大律師熊健民詢問,如果傷者因為失去平衡,是否有可能無法及時作反應保護身體,梁子恆認為可能性很低。熊健民 ...
年輕人除非精神或身體狀態欠佳,或是受酒精和藥物影響,,,       會否真的受藥物影響

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-3 05:03 PM 發表

消防員就見到傷者撐下撐下喎
啱啱醒番

引用:
原帖由 廿蚊水 於 2020-12-3 05:05 PM 發表
年輕人不講醫德
醫德? 吹得就吹啫

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2020-12-3 05:05 PM 發表

睇得武俠小説多,梗係被點咗穴啦。
咪係, 咁唔排除有人識催眠, 叫佢跳wor
9up係解決唔到問題..........袁天才咁

係度up話係比人掟落樓、一陣比人查起原來9up防礙司法公正、到時就好睇囉!!!

引用:
原帖由 carters 於 3-12-2020 17:07 發表
【星島日報報道】科大生周梓樂死因研訊第14天,首先接觸周梓樂的伊利沙白醫院的急症室醫生供稱,周送院時情況「非常之嚴重」,...

他推斷,周有機會墮樓前已不省人事,因為除非身體及精神狀態欠佳,或受到酒精及藥物影響,否則一般人墮樓時會有反射動作,出手撐著身體,但周的手腳沒有擦傷,情況罕見,故他有機會受襲後被人「掟落樓」。裁判官高偉雄提出,周梓樂的頭部後枕沒有受傷,故若他被人用硬物襲擊,必然是從正面而 ...
浪費時間
買重好柒多保險丫
吊那星~~~~
死因研訊搞咁柒耐
驚無得賠錢

一條垃圾瓜鳩咗柴
都要浪費金錢

傻西醫生咁嘅高度連手都未夠時間撐起就到著地啦。一層樓高伸得切手撐佢都未必會死。你估十層樓咁高比時間你轉身伸手擋咩。

引用:
原帖由 韓風白滑的烈女 於 2020-12-3 04:58 PM 發表
即係好有可能好朋友或死者認為的手足叫佢或同佢傾計,以至在沒有戒心情況之下比人掟落樓,如果係警察做或是多名警察做,點會無傷痕?
個黃E根本就夾硬黎講,撞穿頭而手足無傷痕,點會罕見?有N個可能性喇,點解只係話被人襲擊昏迷?

我細個玩鋼架,都試過撞傷頭,手腳無傷喎…唔小心撞到頭好常見啫

其實官老爺都窒佢啦,既然被人襲擊,點解唔出手擋?咁隻手一定有傷痕啦

照呢個思路,襲擊死者既,極可能相熟,死者無提防

咁當晚清潔工見到個兩個黑衣人大有可能係兇手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]