• 瀏覽: 49,804
  • 回覆: 41
  • 追帖: 6
+21
引用:
原帖由 投降照剎 於 2020-12-3 04:51 PM 發表
掟佢嗰個應該本身想掟佢去丹麥...!
掟能錯咗🤔🤔🤔
丹麥咁遠~ 天國近啲

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-3 04:59 PM 發表
梁子恆表示,年輕人除非精神或身體狀態欠佳,或是受酒精和藥物影響,否則倒地大多會反射性地用手撐起身

年輕人除非精神或身體狀態欠佳<==咁果陣零晨黎wor,

年輕人係零晨先係最佳狀態???
消防員就見到傷者撐下撐下喎

引用:
原帖由 黃昏的自信 於 2020-12-3 05:03 PM 發表

好似之前陳彥琳事件,證據顯示自殺可能性係極高,但最後都可以判案中有疑點,以死因不明結案,周梓樂呢單案我相信最後都係會以死因不明而結案
都要俾黃醫生出場秀下智商的.......

引用:
原帖由 kopahin 於 2020-12-3 05:04 PM 發表
勁過李昌鈺喎,跌落樓用手擋真係第一次聽,即係清醒嘅人會嘗試用手落地先?
佢自己先信囉

引用:
原帖由 廿蚊水 於 2020-12-3 05:05 PM 發表
年輕人不講醫德
醫德? 吹得就吹啫

引用:
原帖由 kingsemen 於 2020-12-3 05:01 PM 發表

睇嚟大家要向呢個委員會反映下梁醫生嘅言行喎!
上庭都夠膽推論~呢樣先好嘢

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-12-3 05:13 PM 發表

就算你踢爆佢9up,佢就話:「大人,我係估架咋…請問大人,根據大清律例,公堂上估下,算唔算犯法」
唔犯法~不過請醫委會跟下有冇專業失德

引用:
原帖由 BBQ_GUTS 於 2020-12-3 05:13 PM 發表
自己玩大咗跌死同金鐘死者一九樣
金鐘條友冇人提好耐了, 蠢人都係做炮灰的命

引用:
原帖由 花生之友 於 2020-12-3 05:17 PM 發表

高度夠自然反應用手去保護自己唔出奇,但要知道自己危險同有足夠時間,得嗰一層樓高根本唔夠時間,如果唔係家驅唔會幾呎都跌死。
黃人係都唔信跌死~ 自己英明神武,都係人哋錯

引用:
原帖由 kauser 於 2020-12-3 05:21 PM 發表

我覺得佢似編劇多過醫生😪
謠言總有出處條友高度可疑~我冇證據純粹睇佢庭上表現推斷
學佢大膽推斷了一回

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-3 05:35 PM 發表

上年都已經投訴左,佢地一樣咁發表歪理。
公立醫院有阿頭,條友好難有得升

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-12-3 05:49 PM 發表

身份錯配 定資源錯配
義務急救員勁過醫生, 醫生勁過警察神探
係人黃心盲, 想不到其他的原因

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-12-3 06:18 PM 發表

難怪啲官話易冒急救員醒過急症室醫生
泛黃的程度係伯仲之間,但醫生勁啲~可憑推斷知道遇襲後被墜樓.......

引用:
原帖由 wlwong1024 於 2020-12-3 09:03 PM 發表
事故要看全部,才可作判定吧!
樓主為何針對這位醫生及資料??奇怪之極😞?? 可否客觀ㄧ點?
急病醫生推斷只可作參考,他們的推斷是"可能",不是判定的, 他當時以救人為先,不是找他如何發生!
他說話是記錄病人當時情形...
還需看法醫師解剖報告,才較完整(內,外),
至於律師對他的提問,似乎搞錯吧😩😩
法官應該清楚,那些提問才是合理,
那些是多餘問題-可以不理吧。
我擺到明針對佢哦,因為專業兩字佢唔多襯得起

引用:
原帖由 焦急地獄盒子 於 2020-12-3 10:13 PM 發表
罕見? 醫生你見過幾多次類似嘅先?靠估呀?
咪就係,見識少又要推斷?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]