• 瀏覽: 9,247
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-3 01:50 PM 發表
https://fs.mingpao.com/ins/20201203/s00001/85f2e8f3d73c65387cdd788d6d45a8e6.jpg

有線寬頻前日(1日)以架構重組及削減成本為由裁員約100人,包括新聞部40名員工,觸發中國組全組、港聞組5名採訪主任級人員及11名記者請辭。有線新聞管理層聲明今日(3日)發聲明,就近日新聞部架構重組的處理手法,以及個別令人感冒犯言論致 ...
安能九,黃屍狗,識唔識乜野叫合約,你話cut 就cut,  大能哂,你cut 都要比哂合約期的錢,個個好似你咁精

個個人都可以做記者啦,冇你班黑記冇乜所謂,唔送!12嵗至80都係記者啦,大把人呀。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-3 01:53 PM 發表
13碎去記協買個證就得啦............使能讀咩
黑記之ma...….幼稚園都就快有幼稚園報採訪組啦
幼稚園可能已經有

引用:
原帖由 anson2004 於 2020-12-3 02:06 PM 發表
CUT左有線了
投共丫拿
有線最好執q埋,請黃人嘅下場有辦你睇

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-3 01:50 PM 發表
https://fs.mingpao.com/ins/20201203/s00001/85f2e8f3d73c65387cdd788d6d45a8e6.jpg

有線寬頻前日(1日)以架構重組及削減成本為由裁員約100人,包括新聞部40名員工,觸發中國組全組、港聞組5名採訪主任級人員及11名記者請辭。有線新聞管理層聲明今日(3日)發聲明,就近日新聞部架構重組的處理手法,以及個別令人感冒犯言論致 ...
小學雞都做到妓姐.執左佢好過

資本主義、商業經營目的係錢,奇怪抄人又關人權民主?

已經cut 左100人

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-12-3 03:32 PM 發表

佢真係有線客戶先算啦
佢哋真係有錢先算啦🤭

要cut 有線啦, 做得啱, 致乜L 嘢歉呀, 不知所謂

引用:
原帖由 anson2004 於 2020-12-3 02:06 PM 發表
CUT左有線了
投共丫拿
你cut我加入,投共好呀,吹呀。

梗係啦有線唔驚畀人裝修呀,燒鳩埋你添呀

香港跟本唔需要咁多記者

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-3 02:42 PM 發表

咪係lor..........黑記之ma
又唔9係d咩專業........記協$50買個證就得

個證記協出架, 唔係政府發
又係喔,,,反正50蚊平平地🤔

我十年前已經cut左有線,如果繼續炒啲黃人我會買返有線個plan,否則唔使旨意

引用:

黃色經濟圈真係好厲害,有線都要跪低!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]