• 瀏覽: 8,239
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
兩年誰知道什麼環境?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
堅持總辭, 唔好屈服呀, 世界會更美好

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。

回覆 引用 TOP

不栽員同不炒人係兩樣唔同嘅野,只要你做錯野,工作唔符合公司要求,一樣炒得你。

回覆 引用 TOP

唔裁員但自己辭職阻不了, 幫公司賺唔到錢, 公司仲會貼錢出黎撐幾耐? 唔可減工資之下, 就會想辦法令員工做更多回報公司, 最後員工表現不達標被炒咁唔叫裁員, 自己受唔住唔撈更唔係裁員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-12-3 02:52 PM 發表

睇你都係合約未完
一cut就比有線追討賠償
講就最叻
佢有西錢睇有線咩

回覆 引用 TOP

自動辭職果 d 依家係咪覺得自己好 on 9 呀? 😀😀😀

回覆 引用 TOP

先前炒左果D, 加埋D自己辭職, 啱啱好可以頂多兩年先再炒人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anson2004 於 2020-12-3 02:06 PM 發表

CUT左有線了
投共丫拿
話 cut就 cut,賠咗幾多比有線?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2020-12-3 02:38 PM 發表

黑記死全家
都似吖!
所以,現在 佢自殺先 ( 工都唔做 )

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 caritalau 於 2020-12-3 02:44 PM 發表

佢地敢撚咩
曱甴日日用澳洲水沖涼

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

炒你係為你好,遲啲香港向澳洲呢啲先進嘅保護言論自由的國家學習,記者亂寫會拉你坐一世架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-3 01:50 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20201203/s00001/85f2e8f3d73c65387cdd788d6d45a8e6.jpg

有線寬頻前日(1日)以架構重組及削減成本為由裁員約100人,包括新聞部40名員工,觸發中國組全組、港聞組5名採訪主任級人員及11名記者請辭。有線新聞管理層聲明今日(3日)發聲明,就近日新聞部架構重組的處理手法,以及個別令人感冒犯言論致 ...
辭晒工 乜仲有人cut咩

回覆 引用 TOP

裁哂先講li d, 香港人真係甘L好呃

回覆 引用 TOP

兩年內不裁員但一年後倒閉

前面是絕路.懸崖在轉角

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]