• 瀏覽: 34,834
  • 回覆: 416
  • 追帖: 1
+18
引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-3 09:39 PM 發表

哈哈,英國即將硬脫歐、美國用超印嘅錢硬牛期市、澳洲又就快比中國玩巢。。。
五眼即將面對大熊市,而歐美白鬼一般市民窮過國內山區。。哈哈
美元又因超印又不斷貶值?
資產移去白鬼?咪等啲白鬼吸乾吸淨,淨身出公海囉!
一個唔該野埋新冠病毒,哈哈哈
都咪話唔該燴唄!🤣🤣🤣
大唔大熊市我唔知
不過侵已經明示加暗示會2024捲土重來
而新一輪舒困方案 就換共和黨扯後腿
等睇1月最後果兩席改選花落誰家
民主黨攞唔哂兩席
咁拜登呢4年任期就注定一定跛腳
美國亦會陷入內耗
我都想睇下歐盟果班人 面對咁情況
仲會唔會咁高調想聯美打中

最近侵既一系列動作 根本就係趕走中國資金
我就係度諗 美國實體經濟差成咁
而為左救市同派錢 呢一年係咁印錢
黎緊新一份舒困 去到9000億美元
究竟美國仲可以點救個經濟

退休基金 同社保 都唔太掂
之前金融海嘯 係要係咁要中國買美債頂美元
美國就爽 係咁印錢 輸出通脹 買他國資產
換來之後10年經濟急速增長
而其他國家就要俾錢頂住美元 賺你果少少息

黎緊月中 美債報告都幾關鍵
11月份報告 已經顯示中國有減持美債既傾向
今次份報告係確認中國是否真的持續減持美債 以及減持速度如何

其實睇返11月份個美債報告 總體外國持有美債係有減持傾向就算有英國同印度分別增持90億同170億整體都減少120億

英國果度
最關鍵都係睇脫歐協議傾唔傾得掂 如果真係無協議脫歐
英國都幾大鑊下
而且 亦會因此送彈藥俾蘇格蘭主張獨立黨派
到時蘇格蘭獨立呼聲 成功機會將會更高

另外 世界局勢亦都不穩
法國爆示威衝突
中東(疑似)以色列趁侵下台前 瘋狂進行暗殺伊朗重要人士
印度因為改革 激起30萬農民示威抗議
美國更加唔洗講 侵下台前瘋狂埋炸彈

美國同英國 黎緊會開始注射疫苗
如果有乜野問題出現 呵呵

相對而言 亞洲除左泰國俾美國搞一鑊 同埋菜菜子唔識死 係咁挑戰中央底線
大體上係相對穩定
所以疫後 亞洲注定會成為世界經濟增長動力

睇錯左:已離港,身首異處

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-12-3 09:44 PM 發表

清到2百萬黃人先拿
200萬黃人?
哈哈,全球點只200萬黃人呀!?
最少都35億黃人唄!
真心講句,個所謂200幻+I反中人士有幾多係(華人)?
香港居民大大話話有接近一百幻是(非華人),剩於嗰啲只是香蕉人,根本無資格稱為黃人,只是鬼畜奴而己!

另再提一下,連黃瓜超人都係全歐美撤資回港,只有啲死蠢香蕉人先被人呃去白鬼地方被人玩!
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 MeoMeo88 於 2020-12-3 09:51 PM 發表
香港D法律真係令人刮目相看..有罪的可以走佬.呢個欠立法會一筆又走佬。弱智
睇完四眼仔,阿水,money,同以前老包姪女單案果d判法,完全唔會信呢個私法系統

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-12-3 12:54 PM 發表

唯一業務就係眾籌生活費
重點

咪又係著草,呢啲無承擔的男人,送比啲九流國家就最好。
坦白講,游小姐點衰都好過佢1

good bye

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-3 10:10 PM 發表

大唔大熊市我唔知
不過侵已經明示加暗示會2024捲土重來
而新一輪舒困方案 就換共和黨扯後腿
等睇1月最後果兩席改選花落誰家
民主黨攞唔哂兩席
咁拜登呢4年任期就注定一定跛腳
美國亦會陷入內耗
我都想睇下歐盟果班人 面對咁情況
仲會唔會咁高調想聯美打中

最近侵既一系列動作 根本就係趕走中國資金
我就係度諗 美國實體經濟差成咁
而為左救市同派錢 呢一年係咁印錢
黎緊新 ...
師兄,閣下何言不中亦不遠。

去向啟閣文貴? ?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-3 10:16 PM 發表

200萬黃人?
哈哈,全球點只200萬黃人呀!?
最少都35億黃人唄!
真心講句,個所謂200幻+I反中人士有幾多係(華人)?
香港居民大大話話有接近一百幻是(非華人),剩於嗰啲只是香蕉人,根本無資格稱為黃人,只是鬼畜奴而己!

另再提一下,連黃瓜超人都係全歐美撤資回港,只有啲死蠢香蕉人先被人呃去白鬼地方被人玩!
🤣🤣🤣
香港2百萬黃絲一定要清走

一代香港人要走得更遠

第十四瞞徒

死曱甴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]