• 瀏覽: 3,298
  • 回覆: 19
+2
網傳:許智峰全家移民,有可能尋求政治庇護。
我的評論:
1.孫子曰:強而避之。1930年代,中國共產黨也有 25000里長征。
2.修道立德,象賢希聖;學宗孔孟,儒紹周程;揚名上國,建績大庭;聯芳濟美,世祚詒榮。
重點:揚名上國世祚詒榮

持劍衛道的精神是,在不影響中國目前執政者繼續執政之下,以正義消弭邪惡,本著自由平等博愛。改善 中國和香港的同胞的福祉。
將 著草 講成 移民 也是一種技能⋯厚面皮!

潛逃做難民吧。
不過,我不認為他需要潛逃做難民。
被控告的是小罪而已。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-12-3 10:06 發表
我的評論:
1.孫子曰:強而避之。1930年代,中國共產黨也有 25000里長征。
2.修道立德,象賢希聖;學宗孔孟,儒紹周程;揚名上國,建績大庭;聯芳濟美,世祚詒榮。
重點:揚名上國,世祚詒榮
靠搶人手機,立法會潑屎,
去搏取政治庇護,
嚟贏得留芳百世嘅講法...

我真唔知點答咀...

好事

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-12-3 10:06 AM 發表
我的評論:
條友搶人手機.
有咩智慧?

孫子搶手機兵法

玩屎尿仲勁過王晶!

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-12-3 10:06 AM 發表
我的評論:
畏罪潛逃
其子女為此而羞
又不能回港

照道理帶頭幾個應該比較清醒,知道台上都是做戲, 呃到台下面也可以混下去, 不至要放棄香港一切,
自己到外面無政治能量, 還有一家大細, 一個人決定影響幾家人. 現在自己無回頭路, 將來必定後悔,
還是入戲太深, 變成台下蠢黃絲, 以為移民外國就是生路?

許都講咗係流亡唔係移民
若怕國安法可申請移民政治庇護
現在攪到要流亡,到底怕什么呢?

佢做戲做到咁出面原來就係為移民制造條件

引用:
原帖由 ginppl 於 2020-12-4 00:03 發表
照道理帶頭幾個應該比較清醒,知道台上都是做戲, 呃到台下面也可以混下去, 不至要放棄香港一切,
自己到外面無政治能量, 還有一家大細, 一個人決定影響幾家人. 現在自己無回頭路, 將來必定後悔,
還是入戲太深, 變成台下蠢黃絲, 以為移民外國就是生路?
佢做戲做到咁出面原來就係為移民製造條件

引用:
我的評論:
論敗犬許智峰,
強烈譴責樓主把敗犬,與孫子,連上聯繫.

敗犬,只可跟老黃狗, 有犬輩關係。

煩請樓主弄清楚.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]