• 瀏覽: 14,133
  • 回覆: 14
+11
零下-70度保存! 要去實驗室打!

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-12-3 12:36 PM 發表

其實打個陣無零下70℃  咁點打法呢? 將病患隻手伸入零下70℃保存區?
貯存啫。唔係打個陣要零下70度。都要預好多乾冰!

但係咁嘅條件,只有發達國家打得起! 撘個帳篷做疫站就不大可能!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-12-3 01:47 PM 發表

美國還有一隻Moderna疫苗對溫度要求無咁高
每次中國人搞到病毒蔓延全球,都要美國超人研發疫苗拯救地球
你吹啲廢話有乜用呀! 香港好危險,嗱嗱聲去你老家排隊打疫苗啦!

重上香討!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-3 02:46 PM 發表

點運送??
所以咪要好多乾冰囉!

歐美全民打。已經可以控制全球疫情!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-12-6 03:33 PM 發表

有邊次中國人惹出來既全球性瘟疫唔係靠美國出手救?
重用中文字,快啲學英文。漂白你塊面啦!
唔係去到新老家俾人打㗎!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-6 05:30 PM 發表

唔好傻啦,係要係零下70度儲存同運送,如放在普通雪櫃,只可保存5天,咁依家明白未啊?😊
答咗零下70度係保存啦聰明人。扒下 post 先彈出來話人儍啦專家!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-6 06:25 PM 發表

11886168 睇清楚自己嗡乜先啦,你話要去實驗室打嘛,咁我咪同你講,負70只係儲存同運送,解凍後係可在普通雪櫃放5天,咁又使乜去實驗室打呢?我有講錯?去實驗室打係好無知既理解黎喎。🤭
睇清楚我同其他網友嗡乜先啦! 專家! 早過你嘅疑似質詢㗎!

就算鐘南山都唔會咁權威第一句先話人儍!

香港專家就係勁!

附件

IMG_20201206_093713.png(150.3 KB)

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-7 02:28 AM 發表

但我只係回應你呢一個回帖,你之前講乜與我何干?難道我還要去深究嗎?11887409
難道我就著呢個回帖所講既野,有錯嗎?
明白嘅!香討專家知道 7nm, 就可以話非 7nm 係差。當然冇錯啦!

知道做到 50 年前已有嘅登月事,都係落後!當然事實啦!

唔知頭尾,跳出來第一句話人儍!比鐘南山更權威!

咪睇睇老英大規模打疫苗有乜事發生囉!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-7 07:04 PM 發表

你講咁多廢話做乜九,11889264 我只係針對你話要去實驗室打疫苗呢個on9理論,唔好同我講甚麼民族大義,我政治冷感既。
爆粗都冇用!咪儍啦! 香討專家!

人哋專家已經講,跟本現時香港冇條件大規模打隻貴嘢,冷凍設備不足,有幾多診所,化驗所有零下70設備?

所以,如果現時要大規模打貴嘢。安排去實驗室,大化驗所打,係非常理性安排!

觀點與角度唔同,你唔同意,話人on9, 儍。好ㄧ個香討專家!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-8 08:57 AM 發表

香港冇條件,就香港根本唔會安排打呢隻疫苗,琴日專家已經講左,用個腦諗下,要大規模接種疫苗,去化驗所打根本不切實際,不單香港,全世界有幾多化驗所?依家講緊幾十億人接種,同埋化驗所係人都入得去?即使得,每次進出,又要著保護衣又乜又物,怕且十年都未打哂。
我都話左只針對你所提出去化驗所打呢個論據,其他一概冇興趣,唔明你仲兜乜?錯左認左佢,好難咩?
"香港冇條件,就香港根本唔會安排打呢隻疫苗,琴日專家已經講左,用個腦諗下,要大規模接種疫苗,去化驗所打根本不切實際"

你已經自打嘴巴啦!咪正正表達要打,咪要去實驗室囉!跟本隻疫苗就唔實際囉!搭乜嘴呀?

錯乜?認錯?憑乜嘢?

個人觀點唔同!你唔同意,叫人認錯。有病!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-8 10:41 AM 發表

打乜嘴巴啊?香港冇條件打係因為香港冇儲存零下70度既大型雪櫃,記住係儲存啊?跟住就要係化驗所稀釋,香港冇呢方面經驗,記住係稀釋,而唔係要去化驗所打。
如果香港有大型儲存雪櫃同有化驗所稀釋既能力,咁係可以用普通雪櫃放係醫院同診所幫市民接種,因疫苗係可以在普通雪櫃存放5天,香港地域咁細,一兩小時內已可從化驗所將已稀釋的疫苗運送到各診所同醫院,而運送既冷凍車香港亦具備,咁,又何須在化驗化所打呢?
依家 ...
"如果香港有大型儲存雪櫃同有化驗所稀釋既能力"

如果!鬼唔知如果! 你返去賭波啦!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-8 11:09 AM 發表

乜你咁盟塞架,香港冇大型儲存雪櫃,即係唔使諗呢隻疫苗,諗過弟二隻。
或者咁講,當今世上根本冇可能係化驗室打,不切實際,你既意思係香港要打呢隻疫苗就一定要去實驗室打,因隻疫苗只可存放於實驗室,但問題係,如果實驗室有足夠大既雪櫃存放,咁為何唔將佢稀釋後用普通冷凍車運送到各診所同醫院打呢?難道香港連普通冷凍車運送技術都不具備?
我唔係盟塞,只係知道隻疫苗好難服侍,先有咁嘅言論。正如F22 要有特別機庫貯存。

就係清楚明白香港跟本現時冇條件去打咁嘅疫苗。先有咁嘅言論!

如果,成日如果。有條件限制下,要做某些事情,就需要方案!

鬼唔知有第二隻,但係討論緊隻-70度疫苗,閣下唔知頭尾,跳出來話人儍,然後叫人道歉。

係咪有病。返去賭波啦!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-8 11:34 AM 發表

打第二隻係題外話,唔好成日捉住我句如果,我只想表達,呢隻疫苗只有“可打“同”不可打"兩個選項,不可打,乜都唔使講,可打,一定唔使係化驗所打,道理好簡單,既然可存放於化驗所,就有能力運送去各大醫院同診所打。
好,夠了,你唔盟塞,你好明事理,當我盟塞啦,不要再回我了,冇時間再陪你玩了。
而家又搬龍門。冇所謂!又可打可唔打!鬼唔知咩!

睇你嘅言論都似冇乜做過項目。

小賭好啦!大賭傷身!

引用:
原帖由 三亞帝 於 2020-12-8 11:44 AM 發表

你真死唔撚斷氣,煩過鳩。
做項目。重煩呀,開足一日會呀!

你估好似買大細咁容易!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]