• 瀏覽: 7,307
  • 回覆: 132
+4
引用:
原帖由 vanga 於 2020-12-4 03:32 PM 發表

中共目標當然係執政喇

日本侵華最後敗走係客觀史實
至於國軍無撚用, 亦係事實 ... 哈哈
D 對手咁流 , 共軍都無符架喎

你吹咩
流就唔使2萬5千里長征匿喺枱底
國際警察嚟冚檔拉人赤共先搶晒啲錢
既然利多於弊就認咗佢啦

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-12-4 03:40 PM 發表

咩無少,全世界都小佢不積極抵抗,任入日本關東軍侵佔東三省,仲叫張學良唔好打日軍…無小,痙攣仔反共反到心盲眼盲
又話上錯牌?
又小又唔小
咁即係點嘛老細~

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-12-4 03:43 PM 發表

咪係,國民黨自己無用就賴人,明明有優於共產黨嘅百倍兵力同武器,都唔夠鄉下共產黨打,最後蔣介石仲丟棄數百萬軍民自己搭飛機走,懶理國土人民死活
共軍抗日只係死咗幾百両友
著草北上最後係用大日本皇軍武器殺國軍奪權囉

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 03:46 PM 發表

既然利多於弊就認咗佢啦
哈哈 .. 2萬5千里長征 ... 難道你一出世就識自己用筷子食飯咩

軍隊發展由弱轉強有乜奇

美軍創軍初時都比英軍打到 9 彩喇

死蠢

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 15:46 發表

既然利多於弊就認咗佢啦
慘得過共產黨撤退保命,之後調返轉打到國民黨唔只撤退仲丟失中國,唔知邊個肉酸呢~

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 15:51 發表

共軍抗日只係死咗幾百両友
著草北上最後係用大日本皇軍武器殺國軍奪權囉
國民黨係當時執政黨喎,佢抗日死得人多係正常喎,共產黨當時民兵根本成不了氣候,反而國民黨寧願棄攻日軍都要用重兵兩次圍剿共產黨,邊個棄國土不顧…痙攣仔民族大義,唔好反共反到失去血性

引用:
原帖由 vanga 於 2020-12-4 03:52 PM 發表

哈哈 .. 2萬5千里長征 ... 難道你一出世就識自己用筷子食飯咩

軍隊發展由弱轉強有乜奇

美軍創軍初時都比英軍打到 9 彩喇

死蠢

無恥唔緊要
中國人預咗
你唔知咩叫長征?

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-12-4 03:57 PM 發表

慘得過共產黨撤退保命,之後調返轉打到國民黨唔只撤退仲丟失中國,唔知邊個肉酸呢~
冇人話肉酸
國軍死咗3百幾萬
此消彼長俾亂黨用日軍武器殺敗
你做中國人你話邊個肉酸?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 04:10 PM 發表

冇人話肉酸
國軍死咗3百幾萬
此消彼長俾亂黨用日軍武器殺敗
你做中國人你話邊個肉酸?
笑死人
抗日戰爭後
國民黨實力仍然大幅領先共產黨
都話叫你重讀歷史架啦
乜柒都錯哂

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-12-4 04:01 PM 發表

國民黨係當時執政黨喎,佢抗日死得人多係正常喎,共產黨當時民兵根本成不了氣候,反而國民黨寧願棄攻日軍都要用重兵兩次圍剿共產黨,邊個棄國土不顧…痙攣仔民族大義,唔好反共反到失去血性
毛賊公識咩叫民族大義?
中國推翻封建接過滿清爛攤子
內憂外患赤共應當自動解散支持政府建設國家而唔係乘亂而起
引蘇維埃外力主張分裂中國成立中蘇共和國
二戰後1樣應支持政府復原國家而唔係煽動顛覆內戰
你地學人講民族大義?
有咩資格?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 04:17 PM 發表

毛賊公識咩叫民族大義?
中國推翻封建接過滿清爛攤子
內憂外患赤共應當自動解散支持政府建設國家而唔係乘亂而起
引蘇維埃外力主張分裂中國成立中蘇共和國
二戰後1樣應支持政府復原國家而唔係煽動顛覆內戰
你地學人講民族大義?
有咩資格?
笑死人
事實係共產黨領導中華民族復興囉
而唔係垃圾國民黨
收檔啦

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-4 04:16 PM 發表

笑死人
抗日戰爭後
國民黨實力仍然大幅領先共產黨
都話叫你重讀歷史架啦
乜柒都錯哂
你樓上乜柒都錯晒依家先敢出嚟抽水呀?
赤共所有歷史都係話人大幅領先俾佢打敗架啦
韓戰蘇軍mig-15全球最先進武器米格走廊唔講
越戰越南仔&mig-21勁又係唔講
國軍精兵死晒剩返班廢柴對佢日皇軍武器唔講
同你地講自己小米加槍打天下,你話邊個要重讀歷史?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 04:24 PM 發表

你樓上乜柒都錯晒依家先敢出嚟抽水呀?
赤共所有歷史都係話人大幅領先俾佢打敗架啦
韓戰蘇軍mig-15全球最先進武器米格走廊唔講
越戰越南仔&mig-21勁又係唔講
國軍精兵死晒剩返班廢柴對佢日皇軍 ...
笑死人
國民黨垃圾就垃圾啦
大規模圍剿都可以俾共產黨長征走甩
然後第二次內戰大優勢都可以俾共軍反cup
垃圾就垃圾
唔好搵藉口

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-4 04:20 PM 發表

笑死人
事實係共產黨領導中華民族復興囉
而唔係垃圾國民黨
收檔啦
赤共自己都解釋唔到自己點抗日

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-4 04:29 PM 發表

笑死人
國民黨垃圾就垃圾啦
大規模圍剿都可以俾共產黨長征走甩
然後第二次內戰大優勢都可以俾共軍反cup
垃圾就垃圾
唔好搵藉口
你信赤共說法
日本根本係俾佢地打敗添
國軍消極抗日,美帝只是令戰爭加快結束
就係讀埋呢共版說法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]