• 瀏覽: 5,192
  • 回覆: 109
+5
澳洲日前促調查新冠病毒來源,中國決定對澳洲葡萄酒徵收最高212.1%的反傾銷稅,引發多國議員呼籲購買澳洲葡萄酒以對抗中國

聯誼會??打麻雀咩???
澳紅 pair 瘦肉精豬肉.
絕配, 飲多杯

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201202/bkn-20201202124941644-1202_00952_001.html

無腦死豬西先睇爛果日報

既然台灣都開口支持,「香港黃店」會不會都加入響應支持呢?會不會多進口澳洲食品、澳洲紅酒呢?

得淡笑,台灣幫你買幾多呀,白痴仔

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-12-2 08:34 PM 發表
澳洲日前促調查新冠病毒來源,中國決定對澳洲葡萄酒徵收最高212.1%的反傾銷稅,引發多國議員呼籲購買澳洲葡萄酒以對抗中國

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201202/photo/bkn-20201202124941644-1202_00952_001_01b.jpg?20201202135353

澳紅 pair 瘦肉精豬肉 ...
台灣同胞都是 吃美國瘦肉精 吃傻了 🤣
台灣喜歡撐熱度,吃澳大利亞洋腸 品澳大利亞紅酒🍷

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-12-2 08:34 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201202/photo/bkn-20201202124941644-1202_00952_001_01b.jpg?20201202135353

澳紅 pair 瘦肉精豬肉 ...
飲得幾多?

台灣同胞,訂幾多支呀?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-2 08:40 PM 發表

飲得幾多?
台灣仔都幾飲得架, 應該足夠支持澳洲所有外銷紅酒
反正台灣仔咁撚廢, 鬼佬話乜就乜,
都唔撚到佢揀架啦,
咪 grin and bear it 囉

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-12-2 08:41 PM 發表

台灣仔都幾飲得架, 應該足夠支持澳洲所有外銷紅酒
反正台灣仔咁撚廢, 鬼佬話乜就乜,
都唔撚到佢揀架啦,
咪 grin and bear it 囉
靠台灣人就食屎啦。
連台灣香蕉都食唔哂啦。

捷克鋼琴撐完,又要撐澳洲葡萄酒!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-2 08:35 PM 發表
既然台灣都開口支持,「香港黃店」會不會都加入響應支持呢?會不會多進口澳洲食品、澳洲紅酒呢?
師兄好提議!
反正黃絲都無撚腦既,
聾門餐廳可以推出澳紅餐蛋麵 lunch set.
收佢老母兩舊水一客, 改丁麵加二十,
大把黃絲即時叫佢地老母接多兩個客比錢佢地去試啦

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-2 08:43 PM 發表

靠台灣人就食屎啦。
連台灣香蕉都食唔哂啦。
咁好多香港手足過左去, 都幫到手食兩隻架

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-12-2 08:44 PM 發表
捷克鋼琴撐完,又要撐澳洲葡萄酒!
台仔成日以為自己是電騙先驅, 外國佬聽到就笑了

鍵盤翻頁
左右