• 瀏覽: 717,458
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 happyfatcats 於 2020-12-7 11:43 PM 發表

上年我哋每星期都去珠海/中山避難, 初先只懂滴滴, 後來就係靠高德搭巴士,真係好好玩,非常懷念😔
我靠8684+車來了

基本上粵B已經坐到熟

經典之一:深圳灣口岸上M206,由南門一坊到深南北環立交轉331到松崗橋底,再轉莞241去到長安,再轉其他車,或者在松崗橋底轉其他車,可以直接去粵S其他地方,或者5蚊人仔坐到去長安萬達(107國道旁)再轉其他車

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-7 11:20 PM 發表

其實你用百度地圖,揾你想去的地方,選擇公交,就會教你點坐

如上圖

明啦!
即係同google maps一樣原理🤩

回覆 引用 TOP

華記都鬧陳雲😏
https://youtu.be/xaDXvXKvCzc

青島啤酒museum!🤩🤩👅
想去吓果間飲醉酒房
https://youtu.be/oXhmgCx93IU

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-8 12:35 AM 發表

華記都鬧陳雲😏
https://youtu.be/xaDXvXKvCzc
純粹靠估, 條友可能俾人用性別歧視條例告佢性騷擾, 而家為求和解所以登報道歉

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-7 11:20 PM 發表

其實你用百度地圖,揾你想去的地方,選擇公交,就會教你點坐

如上圖
百度地圖+高德地圖

係我雲遊國內嘅必備app
國內一二三線城市,搭公交地鐵一定係靠呢兩個地圖,路線快夾正準,邊個站轉車會教埋你,仲有落車提示,唔會好似google map咁亂點你。
而且就算係地圖搵資源,例如附近有咩美食景點酒店電影洗腳按摩等都可以search到。
最利害嘅係,係山卡拉地方一樣好有用,我有兩次係咁:
1. 搭飛機去到西藏拉薩,用百度地圖搵,教你由拉薩貢嘎機場搭公交去book咗嘅酒店。
2. 遊完茶卡鹽湖,已經係下午四點五十幾分,用地圖(唔記得係百度或高德)搵到原來五點十分當日最後一班長程車返西寧,於是急急腳跟住地圖跑去長途車站,終於係五點零幾分到達車站,買到車票上到車,由茶卡返西寧!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-7 11:11 PM 發表

今時今日所謂大學生還是如此囂張港毒,說明其顏革港毒傳播鏈未斷,可能顏革資金退據其位,重點加強港毒師資及發展熱血港毒牲,作為往後新動力!
應該係犯港獨既仲未有一個真正判刑,班人覺得國安法冇料到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 科姐 於 2020-12-7 08:29 PM 發表

佢個樣好邪惡
有冇發現被選中帶領攪事果D都係樣貌奇特(醜樣/三尖八角),我覺得係有心,樣越特別(衰)越容易令人留下印象。

"石禮謙認為,香港係國際城市,唔係一個普通嘅內地城市,更指「大灣區唔係本港救星,只係配合香港發展」,唔認為將所有香港青年送上大灣區就可以解決問題。佢話以前港商到內地發展「出糧畀人」,同𠵱家青年「收人工」係兩回事,關注港青嘅競爭力能唔能夠拍得住內地大學生,又強調香港嘅成功唔在於內地投資幾多錢嚟香港,「香港嘅成功,係點樣幫國家面對世界,吸收世界嘅投資」。許正宇回應話,香港係「優質藍籌股」,了解內地亦同國際接軌,「同內地聯通會令我哋更國際化」。"

連大灣區既長策目的都要歪曲...証明了石生背後果個老闆仍然未醒.....

守護曱甴之父的戶口被封
好鄰舍北區教會要求滙豐解封戶口。

慈善團體好鄰舍北區教會周一(7日)深夜在社交網站發聲明,指教會的戶口及傳道人陳凱興夫婦的戶口無故被滙豐銀行凍結。該教會指,在過去一年,教會的義工團體「守護孩子行動」在示威現場作人道支援,質疑戶口被凍結是政治報復。

另外,曾在反修例事件中因阻差辦公被判入獄1年、現已加入該教會的註冊社工劉家棟,周二(8日)凌晨亦發文表示自己的薪金被凍結,亦要求滙豐銀行解封戶口。

好鄰舍北區教會在社交網頁稱,教會是在2016年註冊成為認可免稅慈善團體,所有資金由香港有心人士和會友捐贈,全屬合法捐款。教會亦於北區、元朗及觀塘提供30個免費宿位給無家者,至今服務超過70名無家者,戶口凍結會令有關住宿服務立即終止;教會要求滙豐解凍有關戶口,並為凍結行動給予合理解釋。

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決
引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-8 03:49 AM 發表

有冇發現被選中帶領攪事果D都係樣貌奇特(醜樣/三尖八角),我覺得係有心,樣越特別(衰)越容易令人留下印象。
相由心生

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-12-8 07:05 AM 發表

守護曱甴之父的戶口被封
好鄰舍北區教會要求滙豐解封戶口。

慈善團體好鄰舍北區教會周一(7日)深夜在社交網站發聲明,指教會的戶口及傳道人陳凱興夫婦的戶口無故被滙豐銀行凍結。該教會指,在過去一年,教會的義工團體「守護孩子行動」在示威現場作人道支援,質疑戶口被凍結是政治報復。

另外,曾在反修例事件中因阻差辦公被判入獄1年、現已加入該教會的註冊社工劉家棟,周二(8日)凌晨亦發文表示自己的薪金 ...
好憎呢間所謂教會,黑暴時睇佢fb見到:

俾食俾住班黑暴,仲要黑暴厲害時,眾籌出糧話請多幾個幹事,明眼人都知道做咩

次次外面吹雞,佢地都鼓勵傷殘、老人家、傳道人出黎企係前面‘守護孩子’

又搵個阿伯絕食,絕食左72個鐘頭之後,仲容光滿面咁走去沙田阻住警察捉人

最近的fb

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-8 06:32 AM 發表

"石禮謙認為,香港係國際城市,唔係一個普通嘅內地城市,更指「大灣區唔係本港救星,只係配合香港發展」,唔認為將所有香港青年送上大灣區就可以解決問題。佢話以前港商到內地發展「出糧畀人」,同𠵱家青年「收人工」係兩回事,關注港青嘅競爭力能唔能夠拍得住內地大學生,又強調香港嘅成功唔在於內地投資幾多錢嚟香港,「香港嘅成功,係點樣幫國家面對世界,吸收世界嘅投資」。許正宇回應話,香港係「優質藍籌股」,了解內地亦同 ...
仲咁大香港主義,覺得大陸仲圍住香港轉,真心未訓醒

引用:
原帖由 hkc9 於 7-12-2020 22:53 發表

攪直播有晒片,走得去邊?
傻西做犯法嘢仲要做埋直播,警察唔拉你都對唔住自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-8 06:32 AM 發表

"石禮謙認為,香港係國際城市,唔係一個普通嘅內地城市,更指「大灣區唔係本港救星,只係配合香港發展」,唔認為將所有香港青年送上大灣區就可以解決問題。佢話以前港商到內地發展「出糧畀人」,同𠵱家青年「收人工」係兩回事,關注港青嘅競爭力能唔能夠拍得住內地大學生,又強調香港嘅成功唔在於內地投資幾多錢嚟香港,「香港嘅成功,係點樣幫國家面對世界,吸收世界嘅投資」。許正宇回應話,香港係「優質藍籌股」,了解內地亦同 ...
唔好醒囉。
反正人家GDP 已超越愚民係事實, 無左游資炒樓炒股,愚港只會溫水煮蛙。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右