• 瀏覽: 753,374
  • 回覆: 10
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-7 12:49 AM 發表

痰罐沖話無政評人估到阿爺咁大力度打擊黑暴.....果班政評人,算吧啦,叫佢睇多D香討時政版好過啦,起碼我舊年已經講「秋後算賬」........
(吹捧下自己先
大叔萬歲🎊🎉

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-12-8 07:05 AM 發表
守護曱甴之父的戶口被封
好鄰舍北區教會要求滙豐解封戶口。

慈善團體好鄰舍北區教會周一(7日)深夜在社交網站發聲明,指教會的戶口及傳道人陳凱興夫婦的戶口無故被滙豐銀行凍結。該教會指,在過去一年,教會的義工團體「守護孩子行動」在示威現場作人道支援,質疑戶口被凍結是政治報復。

另外,曾在反修例事件中因阻差辦公被判入獄1年、現已加入該教會的註冊社工劉家棟,周二(8日)凌晨亦發文表示自己的薪金 ...
好憎呢間所謂教會,黑暴時睇佢fb見到:

俾食俾住班黑暴,仲要黑暴厲害時,眾籌出糧話請多幾個幹事,明眼人都知道做咩

次次外面吹雞,佢地都鼓勵傷殘、老人家、傳道人出黎企係前面‘守護孩子’

又搵個阿伯絕食,絕食左72個鐘頭之後,仲容光滿面咁走去沙田阻住警察捉人

最近的fb

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-8 08:00 AM 發表

仲有長毛同嗰個咩陳皓桓都拉埋,唔知佢哋要唔要走佬呢?

加碼,仲有🐷西同胡塗煮食
唔知點解拉左陳皓桓,又唔拉埋岑子杰

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-8 08:37 AM 發表

今次不是香檳,而是炮仗
https://cdn.discuss.com.hk/t/947c5e/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_201208/20201208_acd1990f33c719e63c59ta12OX16eNvC.jpg
典型相由心生,you have today! ...
希望審呢班人既時候,可以挖多啲罪證,同埋背後一大抽人

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-8 08:17 PM 發表

大叔又再料事如神,唔使等幾日,下晝已經俾人拉,話時話,呢輪真係多人俾人告洗黑錢,黑錢何其多也,愚港不愧為金融中心矣!
比警察拉果啲唔係所謂傳道人,佢地上個月已經去左英國,依家係Facebook話啲錢俾人凍結晒,無錢幫人,啲die hard fans仲叫佢地唔好返黎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-8 08:44 PM 發表

睇嚟排機場會好熱鬧哦,未比警察拉的個個要買機票
唔知會唔會有警察守機場,以防佢地走佬

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-9 04:02 PM 發表
岩岩黃屎又過來洗我腦,話岩岩通過警察加人工丫,依家無人反對架啦,洗唒啲錢架啦,遲啲又要比錢阿爺買疫苗啦乜乜乜呀死緊啦香港無唒錢啦~~~~
如果佢咁羨慕警察加人工,不如勸佢投考警察囉

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-13 08:03 PM 發表

做嘢唔錯就有前途?
乜做嘢唔錯好難咩?我以為份份工嘅最低要求就係唔好做錯嘢😱
我相信師兄講唔錯的意思係幾好,而唔係無做錯嘢

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-13 10:52 PM 發表

鬥早🤗我星期五做咗
我唔明,點解師兄師姐煮嘢可以咁出神入化,連出碟啲餸個樣都可以咁靚

左面圓碌碌果碟係咩黎?

引用:
原帖由 clinph 於 2020-12-14 12:03 AM 發表

呢個news我冇follow 到呀。咁管教授可以多發聲俾市民知道多d 防疫措施吖,唔知佢對袁教授建議帶口罩沖廁有乜睇法呢?
佢講啲嘢好奇怪。首先我想問佢自己係屋企有沒有戴口罩?如果無,咁佢會不會擺個口罩係廁所,沖廁所之前戴一戴,沖完後除返個口罩?

不過,我有時都會戴口罩沖廁,因為我係公司一直戴口罩,無理由沖廁時特登除口罩掛

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-22 10:22 AM 發表

係咪雞脾姐姐咁?
好靚女喔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]