• 瀏覽: 717,460
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 159
優秀嘅細路

無綫新聞 - 據悉警方國安處就上月中大畢業禮遊行拘8人 包括陳易舜 http://news.tvb.com/instant/5fcd98df34b031ae2bb175e1

熱賣及精選
引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-7 09:59 AM 發表

唔一開始作大啲個數, 點可以為之後嘅網上行乞獅子開大口呢, 人哋一家大細連貓狗都着埋草喎, 一開始遞信唔撈就即刻賣車賣樓,會有人信佢唔係立心要走佬咩, 點知而家被人踼爆其實凍結嘅錢根本冇咁多, 咪唯有兜囉, 你知愚港蠢人幾咁多o架啦, 到呢刻都仲有人信佢而課金完全唔出奇
只有黃畜咁低能先會信條弱智峯

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-12-7 11:03 AM 發表

前幾日睇電視, 講香港稅基狹窄, 開徵銷售稅幾乎是所有稅務專家的共識, 而事實上銷售稅在世界各國好平常
但係香港就開唔到, 個個反對, 最好笑係反對理由:
經濟好景時, 政府咁多收入根本冇需要
經濟不景時, 市民已經好辛苦, 唔應該百上加斤....
.......轉頭又出來話香港稅基狹窄........這就是愚港
香港政府下下靠賣地來提供庫房收入,即係等如要下下割肉去賣一樣,呢樣係好笨柒嘅方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-7 09:46 AM 發表

現在拉人都拉唔切(今朝又拉多人),走到和尚走唔到廟嘅。
大叔,今朝又拉了些什麼人?

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-7 09:16 AM 發表

即係好似當年要響大嶼山建新機場時一樣,又係有班仆街走出黎講話啟德機場已經夠用,建新機場等如倒錢落海,當時連黃子華響棟篤笑度都講過同樣嘅野,呢啲說話全部有晒紀錄,可惜大部分人都係失憶嘅,只聽到近期嘅野,舊時講過嘅白痴野就忘記晒,真係唔知呢啲人係真傻定扮晒蟹,真傻嘅話就係短視無遠見,亦唔知道咩叫長遠規劃,扮蟹嘅話即係背後有陰謀有目的地誤導市民大眾囉
遠見?香港人有嘅咩?

回覆 引用 TOP

冇追帖, 唔知有冇網友講過這個話題, 
見到一個報導, 真係發自內心地感動, 覺得祖國真係前途一片大好
量子電腦九章既研發團隊, 竟然有一班90後, 最年青既係97年出世
我成日都話, 睇一個地方有冇前途, 係睇年青人, 內地既趨勢, 越年青,質素越高, 更重要係, 越愛國, 越有民族復興既理想

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-7 11:05 AM 發表

優秀嘅細路

無綫新聞 - 據悉警方國安處就上月中大畢業禮遊行拘8人 包括陳易舜 http://news.tvb.com/instant/5fcd98df34b031ae2bb175e1
水官話齋,啲被告係「優秀嘅細路」/「並唔係壞細路」,
咁即係嗰啲奉公守法嘅反而就係低劣嘅細路,品學兼優嘅就反而係壞細路囉,
果然黃畜思維:要呃到人,首先要連自己都呃埋先得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 08:53 AM 發表

內地執行力強,亦不會理會刁民的反應,當然內地也有刁民
香港有咁多刁民,政府都有份做成,啲人見到做刁民往往都得到佢地根本唔應該得到嘅待遇(比原來應得嘅好),搞到越來越多人有樣學樣做刁民!

引用:
原帖由 肥豬嘜 於 2020-12-7 09:59 AM 發表

相信政府都想, 但反政府嘅人, 大比例多過支持政府嘅人, 在疫情下, 唔想再生亂, 政府真係串步難行, 只能夠講, 共業
如果疫情早一年爆發,香港人見到中西方抗疫既分別,應該都會選擇跟從中國,黑暴根本搞唔起,亦唔會有咁多人盲反政府,只能講時也命也

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-12-7 08:21 AM 發表

阿爺大力打擊?我淨係睇到好多傻仔國安法後自我縮陽咋喎😏
🤣🤣縮陽症,😰冇錢冇得救!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-12-7 11:03 AM 發表

前幾日睇電視, 講香港稅基狹窄, 開徵銷售稅幾乎是所有稅務專家的共識, 而事實上銷售稅在世界各國好平常
但係香港就開唔到, 個個反對, 最好笑係反對理由:
經濟好景時, 政府咁多收入根本冇需要
經濟不景時, 市民已經好辛苦, 唔應該百上加斤....
.......轉頭又出來話香港稅基狹窄........這就是愚港
公佢贏, 字你輸.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-12-7 11:12 AM 發表

冇追帖, 唔知有冇網友講過這個話題, 
見到一個報導, 真係發自內心地感動, 覺得祖國真係前途一片大好
量子電腦九章既研發團隊, 竟然有一班90後, 最年青既係97年出世
我成日都話, 睇一個地方有冇前途, 係睇年青人, 內地既趨勢, 越年青,質素越高, 更重要係, 越愛國, 越有民族復興既理想
二十幾歲已經可以參與發展咁頂尖既科技項目一定係天才.
不過現在中國既高科技項目真係好似好多年青人參與. 咁絕對係好事.
跟住長期發展既承接力可以得到保證.

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 11:15 AM 發表

香港有咁多刁民,政府都有份做成,啲人見到做刁民往往都得到佢地根本唔應該得到嘅待遇(比原來應得嘅好),搞到越來越多人有樣學樣做刁民!
姑息養姦,班官根本縱容刁民

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-7 11:32 AM 發表

二十幾歲已經可以參與發展咁頂尖既科技項目一定係天才.
不過現在中國既高科技項目真係好似好多年青人參與. 咁絕對係好事.
跟住長期發展既承接力可以得到保證.
天才各國都有,睇過最強大腦就知, 外國既天才都好勁,  但內地人口基數大,  所以同一比例下, 人數就多.
另一點好重要, 就係社會環境及發展空間, 內地真係乜都有, 軍工, 天文, 物理, 生物科技, 化工.....又有完善產業鏈支撐, 以及有錢

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-7 11:05 AM 發表

只有黃畜咁低能先會信條弱智峯
弱智唔呃低能嘅黃畜仲可以呃邊個。。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]