• 瀏覽: 752,910
  • 回覆: 127
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 cool_stone 於 2021-1-2 12:28 PM 發表

同其他黃人一樣,以為全世界圍住佢地轉
佢都唔知係唔係真係冇足夠準備.
有心走去外國應該一早開定銀行戶口, 申請credit card.
你走路唔通仲以為可以正常使用係香港既戶口同信用卡咁傻?
去到先發現用唔到? 又冇當地戶口同信用卡?
咁可以點生活?

引用:
原帖由 怪醫間黑男 於 2021-1-3 12:01 PM 發表

一批未出來社會工作,未有為社會作出貢獻甚至仍是政府資助之人,出來講要政府聽佢地講,甚至要同官員平起平坐,憑什麼...
猶記得去年理大被黑暴政治犯變份子佔據警方包圍,其內部之廚房沒人主動清潔,一些連自己責任都不願承擔的人..去要求拿權力...可笑
班友根本係本末倒置.
點解咁強調要跟年青人, 小朋友既意見?
佢地既意見一定比年紀更大更有經驗既人好?
聽意見唔一定要跟, 可以參考, 啱先用.
現實世界任何人既意見都唔會100%俾人採納.
如果人地唔照你意見做就反檯, 咁呢個世界就真係永無寧日.
所以如果年青人, 學生既意見不被接受, 有關既長輩, 老師應該要輔導佢地去接受現實, 等佢地明白自己既意見唔一定啱晒.
這都是年青人成長期要學既一樣處世態度.
出呢打工時唔通老闆做事要聽晒你講先得咩.

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-4 10:06 AM 發表

呢段錄音通哂天啦,好戲繼續上演!
索性起義啦.

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2021-1-4 10:08 AM 發表

我女小學時 人人有長位 泊凳長 關燈長
唔怪得現在興XX師.

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-4 11:34 AM 發表
【橙訊】新冠肺炎疫情全球肆虐,英國政府修改疫苗指引,可混合注射兩款不同新冠疫苗,引起爭議,英國政府其後澄清這只是「極為罕有的情況」的做法。

香港醫院藥劑師學會會長崔俊明今早在電台節目表示,理論上如果兩種疫苗產生抗體的抗原一樣,混合接種有機會可行,但不會鼓勵香港市民這樣做,因目前未能確切證明安全性。

崔俊明表示,站在藥劑師角度一般不會鼓勵市民接種兩劑不同藥廠生產的疫苗。理論上如果疫苗產生 ...
兩樣mix唔知會產生乜野副作用先大劑.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-1-4 03:10 PM 發表

根本呢個安心出行其實就係大陸嘅健康碼, 如果政府推出嗰陣就已經強制咁做, 就唔會到而家都仲有咁多冇源頭嘅case啦,
不過我都明點解強制唔到, 因為鄉港到而家都仲有一堆垃圾响度乜都反, 其實強制食肆或者美容院嗰啲要掃碼嘅, 只要同業界講好就得, 佢哋要做生意, 一定會肯做, 政府公佈嗰陣講到明, 食肆就唔怕被人鬧, 唔掃咪唔好幫襯囉, 肯定肯配合嘅人多過唔肯配合嘅, 係要搞掂嗰啲長者同埋所謂 ...
好多黃店.
就係未衰到貼地佢地都未必會合作. 初推安心出行都有黃食店玩野啦. 都唔知佢地乜野心態. 明知要控制到疫情佢地生意先有機恢復.
咁都唔積極合作. 應該係大力主動幫手推先啱啦.

引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-1-4 03:35 PM 發表

係呀,好多自封的「專業職人」。阿戊整餅現在叫蛋糕師、倭國教人執屋叫收納師、性交轉運可叫風水法師、飛機場女工也叫前列線護理師......很多很多,不能盡錄
我其實係指暴徒個班好多乜野乜野師.
放火, 起底, 私了....................... 都算係XX師.  

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-1-4 03:56 PM 發表

我冇記錯的話, 鄉港有法例係關於傳染病嗰啲特別時期, 政府可以引用嘅, 根本就係軟服蟹政府唔夠膽用, 拖吓拖吓先搞到咁, 要防疫一定係超前部署先有用, 邊有好似軟腳蟹政府咁, 做乜春都要等所謂數據出嚟先做決定o架, 等有本地數據嗰陣就即係已經發生咗啦, 鑊鑊都亡羊補牢, 邊補得咁多

反正強制做, 垃圾黃店唔想做生意咪唔好合作囉, 反正政府應該推行之後就搵人巡舖, 唔合作, 唔肯做嘅就即罰 ...
有例可用同效果點樣係兩件事.
歐美講點樣點樣寺城有版你睇.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]