• 瀏覽: 752,909
  • 回覆: 119
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-30 11:26 AM 發表
港聞速遞

美國聖地亞哥一名45歲護士接種輝瑞疫苗6天後, 成為確診患者。聖地亞哥健康中心專家表示,這種情況並非不能預計,他可能在接種之前就已經感染。
一貫口徑 :沒事沒事,什麼都唔關疫苗事

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-30 10:28 AM 發表

會唔會整個 「已經潛逃失敗 所以唔會再潛逃,因此潛逃風險低,允許保釋。係內地被扣查數月,已就潛逃受到足夠懲罰,因此不就棄保潛逃再施處罰」

希望唔好開口中.....
假髮狗官提供無限創作同幻想空間俾我地,完全顛覆晒呢幾十年嘅司法概念

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-30 10:57 AM 發表
小凡好攝

據《以色列時報》30日消息,該國一名88歲男子在接種輝瑞新冠疫苗數小時后死亡。這是以色列第二例接種疫苗后死亡的案例。

報道稱,這名88歲老人接種新冠疫苗后,在耶路撒冷一家醫院內去世。醫生在一份聲明中稱,該名患者之前已存在嚴重的健康問題。作為以色列大規模接種計劃的一部分,該男子于29日下午接種了第一劑輝瑞新冠疫苗,隨后在家中倒下。

當地時間28日,以色列北部一名75歲老人 ...
高福:歐美mRNA疫苗為癌症病人研製 未能排除副作用
https://china.hket.com/article/2839617/高福:歐美mRNA疫苗為癌症病人研製 未能排除副作用
........高福又談到歐美為何不用滅活疫苗,他指滅活疫苗的生產企業須具備「生物安全三級防護標準」,中國當時是把做實驗用的P3實驗室臨時轉化為可以生產疫苗的環境,這裡有很多生物安全問題,「他們(歐美)沒有,所以滅活疫苗這條線就沒有走」。就目前來講,中國在滅活疫苗的佈局是很好的,而且中國也走得很快,在一些地方反饋的消息來看效果也很好。........

#######################
mRNA帶來的副作用問題將逐步浮現出來

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-30 01:10 PM 發表
律師會幾大口氣
叫人唔好攻擊香港司法機關,但自己就不斷攻擊內地司法機關,這是什麼邏輯?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-2 06:27 PM 發表

當要40幢大廈強檢兩日都只係得3成人去,請問香港政府真係可以咁硬?
只得3萬警察,萬幾人係前線,要管50萬人檢測...真係可以拉得晒?
響香港,想裝條智能燈柱都又乜又七,俾班暴民打爛埋,咁仲點用大數據協助防疫呢?唔該嗰班淨係識指指點點嘅所謂磚家收皮

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-2 06:57 PM 發表
深圳小天

再多2英國1南非抵港患者驗出變異病毒
新冠肺炎疫情持續,英國和南非都各自出現變種病毒,香港經基因分析后,發現再多兩名由英國輸入的患者、一名由南非輸入的患者,身上都有該國家的變種病毒。現時香港共有10人有英國變種病毒、2人有南非變種病毒。
最新的3名帶有變種病毒的患者,在港檢疫期間,曾住在位于西營盤的華美達海景酒店及北角海逸酒店。#天下之事##北京福碼大廈4件環境樣本陽性#
變種病毒傳入社區是遲早的事,皆因專貴的港人極度自私,所以都只好靠自己做足防疫措施吧

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-1-2 05:35 PM 發表

我們會讚揚當局的嚴謹政策
YC會話無自由無人權
會話俾人監視禁固
都忽忽地嘅,命都無乸埋,要豉油黎做乜?

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-1-2 10:04 AM 發表

唔搵工都唔會feel 到出面個市好差,所以我一叫價時,立即被人壓價。40%無左,只夠給家用和生活基本開支無辦法儲錢
希望疫症後,可以盡快回復正常
坦白講,就算疫情過後香港都唔會復甦得到,因為已經死左,記住,而家只係個開始,仲有排衰落去,香港嘅沒落其實唔關疫唔疫情事,疫情只係加速左沉淪而已

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-1 09:52 PM 發表

今日凌晨時分,我屋企樓下竟然有人大叫「光XX港,時XX命」,真係膠到冇人有。
呢啲傻西分分鐘已經short乸左咯,佢地接受唔到徹底失敗呢個事實,可能到死嗰日都仲唔知自己一直俾人利用緊囉

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-1-2 11:59 PM 發表

安家 成套睇曬
三十而已 睇緊
慶餘年/錦繡南歌 跳住睇
以家人之名 我家姐睇曬,超like

點解冇《在一起》?
安家好正,房似錦+徐姑姑

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-2 09:59 PM 發表
新冠疫苗副作用多  海外最少7人死  多人併發脊髓炎或面癱

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210102/bkn-20210102165842071-0102_00822_001.html

聶德權料市民2月可注射新冠疫苗  非強制接種

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210102/bkn-20210102152852752-0102_00822_001.html
https://youtu.be/RYCwCOGCu9A
顧小培博士講解mRNA技術及其問題

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-1-4 08:07 AM 發表

是的。觀察所得,一家記者提問,其餘記者多看似不關注,只望住手機。可能佢地只關注自己預備的提問,
導致問題重復,離題也多。大會規定每人三條問題,往往一拖二、三穿七,作為觀衆,我都唔知你問乜。
若然班白痴「傳媒」仍咁唔識時務,下一步就輪到整頓佢地

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-1-3 10:10 PM 發表

妓協自己攞來衰在先,點解又唔反省下自己做錯啲乜
今時今日,政府已經唔會在乎你班黑記噏啲乜

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-4 11:44 PM 發表
港聞速遞

港台《鏗鏘集》編導蔡玉玲去年11月因查車牌被控“虛假陳述”,運輸署日前公布,由1月2日起提供服務,將通過郵件通知車主其車牌被人或機構查冊。

毛孟靜指,令查冊的記者反被「起底」,極不合理。 是向受查車主通風報信,令他們避免被傳媒調查和監視。 ​​​
你起人底就得,掉番轉人地要知道你身份時就話唔合理,典型黃撚雙標喎

引用:
原帖由 big3624 於 2021-1-4 10:18 PM 發表

文章講嘅問題已經係日本出現咗近廿年
長期印銀紙及長期低息,是會墮入流動性陷阱,這是最基本的經濟學理論,相信美國佬都心知肚明,根本不可能無止境地將個資產負債表不斷澎脹,不過美國佬已經洗濕左個頭,已經返唔到轉頭咯,只有死路一條

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]