• 瀏覽: 718,872
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 ing.baring 於 6-12-2020 16:47 發表

咁條氣都順啲,但就唔應該俾啲回港人仕揀住邊間「指定酒店」,咁樣有機會太過分散吧
應該喺有一堆酒店比返港人士預訂,不過如果50%入住率,應該不難達標吧。另外一提,酒店業主聯會安排專車接送,雖然由政府找數,但做到閉環管理,加上旅遊車司機有二開,都勉強接受。

熱賣及精選
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 16:49 發表

好,先做好定點全隔離酒店
續步續步來
補充,有專車接送,做到閉環管理

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 16:55 發表

嘔吐山應該係2手物業嚟的,點都經過律師銀行過數,但真係唔知一炮6千萬銀行查唔查,唔通真係比6千萬現金,我地小市萬攞六萬都辛苦啦真係對6千萬無咩慨念
如果陰司紙,2張已經有找

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-6 04:32 PM 發表

寧願調轉
飯兄頂住

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 05:01 PM 發表

如果陰司紙,2張已經有找
火兄最大陰間紙係1億仲要係老尾陰司紙哦

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 04:25 PM 發表

見師姐咁講,我又要回應吓啦,同時滿足一下各大版友嘅好奇心

1. 做到九月尾,十月休息咗一個月,十一月開始搵工。
2. 只睇JobsXX嘅工申請。其他途徑無搵。
3. 要求人工無減到,仲平均要求多咗15-20%人工(當然人地比唔比到係另一回事),可能過埋年都搵唔到嘅話,到會減價都未定,但現時我唔會減住。
4. 到現在有五個面試機會(包 ...
加油

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 04:25 PM 發表

見師姐咁講,我又要回應吓啦,同時滿足一下各大版友嘅好奇心

1. 做到九月尾,十月休息咗一個月,十一月開始搵工。
2. 只睇JobsXX嘅工申請。其他途徑無搵。
3. 要求人工無減到,仲平均要求多咗15-20%人工(當然人地比唔比到係另一回事),可能過埋年都搵唔到嘅話,到會減價都未定,但現時我唔會減住。
4. 到現在有五個面試機會(包 ...
大叔,一星期見一份,成功率好高噃,仲喺而家嘅時勢....

相信大叔份cv應該好勁,之前份工係大公司?

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-5 18:33 發表

仲有專用嘅紫色信封
顏色唔記得啦,一年一次

雖然遲咗, 都要講句支持大叔.....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 17:05 發表

火兄最大陰間紙係1億仲要係老尾陰司紙哦
100%通貨膨脹

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-5 19:41 發表

大家都擔心佢丈夫…………
見到 Albert 唔見左竹君,好似唔見左個老朋友咁。
掛住張竹君醫生,希望她只是休假,無乜事。

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 2020-12-5 21:34 發表

凍結數百萬禁少?眾籌都唔只啦
這些係“零頭”啦!留返來被香港凍結,然後大做文章。

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-6 03:59 PM 發表

個人最壞打算,農曆新年時最嚴峻。
最壞打算可能要熬到2022年

https://www.881903.com/news/local/2369531

許樹昌估計,本港最起碼要到2022年,才能讓全民接種疫苗,生活才能逐漸回復正常

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 03:41 PM 發表

隔離酒店負責提供三餐,費用包括在租房費由住客自付,政府衹保證5成入住率

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2819592/指定檢疫酒店須自費入住 政府「包底」 保證5成入住率
又唔係政府迫佢哋返嚟
返嚟住酒店當然要自費
叫政府俾錢既人真係痴線
酒店業又博大霧
夠膽死叫政府保證入住率去到八成

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-5 22:51 發表

火兄,我地嚟頭街市又係人山人海,買完餸都立即回家消毒沖涼,這些日子還要最少半年以上,,D餐廳又係人頭湧湧3點下午茶20幾人排隊等入座,我發現香港人唔出街食係唔安樂的
昨日下午3點幾,去街市買餸,唸著會無咁多人,點知……什麼水泄不通,人山人海,摩肩接踵全部都可以用來形容昨天的街市情況,好恐怖😱

現在見到迫人就怕,是旦買了些就逃回家中,由頭洗到腳,衣服全扔到洗衣機加滴露去洗。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]