• 瀏覽: 752,854
  • 回覆: 40
  • 追帖: 144
+435
對於英國出現變種新冠病毒,今次歐洲各國同香港政府既反應速度之快,以及封鎖力度之大都系前所未見,令人懷疑英國既新變種應該唔止傳染性高70%咁簡單

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-12-23 03:58 PM 發表
痴撚線,仲要指定法官准保釋
一早都話國安法唔可以畀班假髮狗審
林鄭指定法官?

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-24 10:23 AM 發表

問題係64前已懂事嘅香港人應該本來唔憎大陸,所以過後人大咗識諗咗,係可以返轉頭。但係而家啲黃屍曱甴未識性已經俾教畜洗腦,由細到大都反中,我諗呢堆黃黑無論過幾耐都好難變返正常!!
大把人就算知道真相都唔會改變立場,舊年一個子虛烏有既送中條例都可以引發200萬香港人反抗,但面對真正既司法不公香港人卻不反抗,所以香港搞成咁完全系香港人自己造成

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-24 11:23 AM 發表

呢個係真,現在班曱甴仇中程度應該比殺父仇人更深。
寧願比西人歧視,欺負,甚至明知道只系比西人利用,都堅持要反中,可見d黃師洗腦能力有幾厲害,可以令一班年輕人喪失理智到如此地步

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-24 12:39 PM 發表

曾經同一個yc係黑暴時拗,我話咁樣破壞暴動法外國一早開唒槍,佢就答我話香港開槍就係六四,我即刻話呢啲咪雙重標準~從佢既答案,其實真係認為西方做乜都得既奴性
yc連南京大屠殺都可以慶祝,可見系佢地眼中,中國人根本就唔算系人

引用:
原帖由 肥豬嘜 於 2020-12-24 01:18 PM 發表

呢個我明, 叫中國時, 感覺好似好生疏咁, 叫阿爺、中央會親切好多
yc好多時甚至一口一句支那

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-26 01:43 PM 發表

當香港疫情去到無可挽救嘅時候,香港人或者會聽話啲。
未必,疫情失控最大獲系d老人家同長期病人,班後生黃人唔會咁容易死,就算爆到歐美咁都未驚過

提醒大家一下,強烈寒潮聽晚就會殺到香港,之後兩日氣溫會暴跌到7度以下,由於呢幾日天氣和暖,突然大幅降溫好容易會感冒,呢個時候一感冒就會好麻煩

目前香港疫情尚未受控,新冠病毒低溫下會更活躍,未來疫情好大機會反彈,若再遇上流感高峰,醫療壓力就會非常巨大,所以呢段時間大家要好好保重身體,老人同體弱者一定要注意保暖唔好凍親

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-29 11:07 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20201229/mobile/bkn-20201229081639460-1229_00992_001.html
都估到拜登會咁做
所以拜登只會比特朗普更難對付,特朗普鐘意單挑,拜登會拉埋班手足群毆

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-30 06:50 PM 發表
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7721777
一星期後,節日群組可能會陸續出現。
多數都會反彈,之後起碼又要一個月先回落,之後農歷新年又一波,沒完沒了

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-31 01:46 PM 發表
記性差、反應慢、尿頻密……新冠康復者:染疫好大鑊-點新聞
https://m.dotdotnews.com/s/202012/31/AP5fed4d9ce4b00123a561a4e5.html

後遺症都幾嚴重……
輕症都醫到咁,證明香港班醫生根本唔識醫就亂黎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]