• 瀏覽: 752,623
  • 回覆: 25
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-12-15 02:55 PM 發表

屈小姐既評論, 我唔係次次都認同......但呢次真係講得岩
唔通政府已爛到連統籌抗疫都做唔到?
正常呢啲嘢,光頭宗在職位上可以發揮統籌各部門嘅作用,但佢人呢?都好似好耐無見佢囉,又要拋西瓜落海囉。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-16 12:23 AM 發表

林鄭講嘅,你唔好再問我,你唔睇新聞唸到就問邊個要答你,on車
HanE唔好理佢啦,一睇佢帖就知佢曱甴

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-17 06:29 PM 發表

oh 你是mr bean果個johnny嗎?
又多一個特務喎

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-18 05:50 PM 發表
給各位版友分享一下介紹內地三甲醫院的視頻
https://youtu.be/P2mx9h-YZ3I

睇完之後,就覺得香港嘅醫院其實都幾落後,國內嘅設備及人才絕對毫不遜色,更重要嘅係國內醫護人員嗰種醫德,年頭嗰陣點樣義不容辭去抗疫,睇番香港嗰班仆街醫護點樣挾持啲病人去攞政治籌碼,真係醜到一個點呀
其實係非常差,舊年陪老媽去做個小手術,即日出得院,辦手續一個地方,去俾錢又要周圍搵,到攞藥又要周圍搵,完全唔係一到大樓下一個位可以做晒。好彩我當時陪佢,佢可以坐埋一邊等我周圍行,如果係老伴陪個老人家嚟,點樣周圍行呀?真係完全無為病人著想。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-18 05:26 PM 發表

你就睇下民政事務署最近爆料,班曱甴軀已完視法律規矩如無物,私相授受。做個街道辦都咁,如果比佢當政,如果唔支持佢哋,肯定全家抄斬
雪糕佬連雪糕都溶晒,消失得無影無蹤,佢地怕咩?

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2020-12-18 10:55 PM 發表

看完感覺叫人放心消費,人生無回頭,唔享受老左會後悔。就很易過度消費。

就似借貸廣告帶出的訊息
結論有問題囉,無講返點解可以搭遊輪坐頭等倉?首先兩老係先用咗上半生努力工作養大四名子女,子女成材盡孝,所以有呢個"果".  唔係後生遊手好閒或只顧吃喝玩樂,就可以"享受人生". 當然有人會話,後生唔玩,老咗先嚟玩?

我唔反對後生仔女係家庭環境容許下去體驗下人生,但要有期限,玩完一兩年後就要做返一個識得"積穀防飢", 為家人諗多啲嘅人,識搵錢係要識使錢,但都要識儲錢,不能只顧享樂。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-18 11:22 PM 發表

無言...
注意,衛生署唔係醫管局,係政府部門,好官僚,亦都好多"不合作黃人", 佢地亦都真係資源有限。但其他部門點解唔幫手呢?就要問問光頭宗啦,佢係眾公務員之首。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-19 01:46 PM 發表

但佢咁做係累死全香港人。警察去佢屋企又搵唔到佢,即係佢而家唔知匿埋起邊度。唉,總之就係俾呢條友玩死。
可能係某地方秘密地俾黃人活體收集病毒,再趁聖誕元旦係人群眾集處放毒。。。我純粹發夢吹水,講笑啫。。。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-12-20 12:09 PM 發表

內地醫院係手續同睇醫生流程上的確係要有改善既地方。但講到做手術或斷症其實係唔比香港差。我有朋友老母幾年前去廣州做個唔知咩支架,係香港愚港有排排,去私院貴到爆,最後左托右托去左廣州做,連手術同住完,都係用左五萬港紙以下。
我係講緊香港政府醫院

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-20 05:14 PM 發表

是發生在三甲級醫院嗎?抑或是其他級別的較差?
我講得唔清楚,我係講香港嘅政府醫院。我當時真係諗,如果唔好話一個行竹土大不便嘅老人家,就算一個病緊嘅成年人,咁樣走嚟走去,等攞藥又耐,點搞?

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-28 04:34 PM 發表
報告諸位,小弟星期六下午4:00隔離完成了,一出大街,國旗飄揚,陽光燦爛

晚上就開始增肥計劃(老婆要求)
昨天就去了皇崗公園看網紅廁所(順便跑步)

今日出街吃了早餐后就留守家中。11954073 11954074 11954075 11954076 11954077
恭喜有女師兄成功出關!腰腰師兄都應該快出關,一家團聚㗎喇。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]