• 瀏覽: 718,757
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 hanE 於 6-12-2020 00:29 發表

就近冬至嚟緊嘅六,日,都會勁多人。
無錯,嚟緊幾個週末週日都會喺咁,酒樓2位一枱,最後全部返曬屋企做冬

熱賣及精選
引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 12:58 AM 發表

果時$10碗雲吞麵既份量會唔會少D?
記憶中有些麵店從5粒雲吞變左4粒這時開始的
經17年後現在有試麵舖都係賣20蚊碗麵份量都ok的

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-6 01:26 AM 發表

要28日等同中港決裂.....
中央無可能唔出手協調.....
(不過依家有部份鄉鎮都要隔離28日甚至2個月....)
28日應該唔會現在全國連外國人都是隔離14日,如果就深圳隔離愚港人14日應該不太可能,,看這幾天人群會否減少湧去深圳啦如人數還持續,我擔心真係會配額制

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 05:12 AM 發表

無錯,嚟緊幾個週末週日都會喺咁,酒樓2位一枱,最後全部返曬屋企做冬
現在好多酒樓都唔做晚市只做茶市和午餐,這幾星期又冬至聖誕新年我都擔心愚港過200宗
現又吹風話深圳要隔離14日但我覺得不可能,準備回深圳師兄要2手準備,深圳落實措施不像愚港仲話比一星期你準備,深圳落實可能係24小時內就要實行的

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-5 05:39 PM 發表

排隊到完成大約50分鐘,都算快。
呢個檢測站係流動的,免費檢測,無陰性證書過關嘅。因為下個星期有份工要面試,我果座大廈又有人中招,所以個面試要求做咗檢測先再作再安排。
恭喜大叔新工上任
祝年年升職加人工

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-12-6 08:42 AM 發表

恭喜大叔新工上任
祝年年升職加人工
工都未見,未有人請。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 08:32 發表

28日應該唔會現在全國連外國人都是隔離14日,如果就深圳隔離愚港人14日應該不太可能,,看這幾天人群會否減少湧去深圳啦如人數還持續,我擔心真係會配額制
咁多人過去,亦正正反影香港人困得太耐,政府阿政府,加啲底氣,加大力度,收班不合作愚港人皮,我一定撐政府

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 08:41 發表

現在好多酒樓都唔做晚市只做茶市和午餐,這幾星期又冬至聖誕新年我都擔心愚港過200宗
現又吹風話深圳要隔離14日但我覺得不可能,準備回深圳師兄要2手準備,深圳落實措施不像愚港仲話比一星期你準備,深圳落實可能係24小時內就要實行的
內地執行力強,亦不會理會刁民的反應,當然內地也有刁民

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-5 07:01 PM 發表

大圍新開左間🎗️茶樓,店內沒有任何文宣,住大圍的朋友留意,別誤入
https://etw.nextdigital.com.hk/article/KHTRLIQ6ERBVBNDYN5NLBETIDE/?utm_campaign=etw_social_etw&utm_medium=social&utm_source=facebook

#暴鋪等執實錄
油麻地返工,見到好多原本細鋪捱唔住,執左,然後開返一d 類似既鋪。
心諗,逆市到底咩人會開鋪呢?
果不其然,好多都係黃人接手,有d 文宣只會外賣產品有,真係要小心。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 08:51 AM 發表

咁多人過去,亦正正反影香港人困得太耐,政府阿政府,加啲底氣,加大力度,收班不合作愚港人皮,我一定撐政府
我都希望加點底氣搞掂嚟次疫情,唔好再有5,6,7波了,連這裡好多師兄姐都有抗疫疲勞了
政府加把勁啦我全力撐

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2020-12-6 08:55 AM 發表

油麻地返工,見到好多原本細鋪捱唔住,執左,然後開返一d 類似既鋪。
果不其然,好多都係黃人接手,有d 文宣只會外賣產品有,真係要小心。
黑最嚟班趴街賺唔少錢,出去衝個D月入都2,30萬仲有大判二判三判...六七判,係嚟個時勢仲這樣多人開舖錢從何來哦,前2日經過西灣河又開了2檔咩Q古祖味蛋糕店面簡簡陋陋的,嚟D舖十之八九都係用嚟洗黑錢用的,上年黑暴老尾呆灣用左上百億,小小觀星會長上年訪問話老母打3份工日做18個鍾幾偉大呀,轉個頭一炮6000萬買豪宅而身家仲過億

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-5 09:38 PM 發表

扮曬嘢啦,肯定一早搬曬啲錢去離岸戶口喇。
估佢係博同情又眾籌,即管留意事情發展

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決
引用:
原帖由 explorerfnk 於 2020-12-6 08:55 AM 發表

黃L跟本不覺得是一回事,因為火未燒到肉。染病係會好番既,染左都可以週庶到,係佢地既自由,野到人吾關佢事架。番吾到大陸係佢地既目的。佢地有穩定既收入,開小店系好多仆街黃L既理想,但係又吾L識運作……,所以幾多波對黃L是沒問題,唯有最終,公幕園裁減人手,殺校,裁黑護,到時就可能知大鑊,但已經太遲了。

!!!!!!!!!!!!!!!!!!
引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-5 08:51 PM 發表

首位要整治陳四萬
其實應該,食長糧的人反政府應該撤銷佢長糧的資格

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決
引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-3 03:07 PM 發表

所以我最鍾意《擺渡人》
平凡不過既外賣員
在抗疫時擔當重要角色
我都係。最喜歡佢結局,兩個人係大橋傾計,突然出現援鄂醫療車隊,好激動。呢一幕,我即時眼淚流。

黑記, 你為什麼沒有拍下"示威者"的殘暴?!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]