• 瀏覽: 752,175
  • 回覆: 160
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-12 10:15 AM 發表

隨時開口中,好易買餐餸....
快啲俾六個號碼我

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-13 11:50 AM 發表

你唔駛慌,到時佢地會話最衰個pk 政府,害我要選擇離開香港受鬼佬氣!
邊度敢講受鬼佬氣 ,一定系一邊踩中國/香港,一邊讚系外國好,自由自在有保障呀。

如果唔系點顯得佢地好醒,佢地一定走得啱

(認真的,幾時聽過移民走人的話佢地唔好架)

引用:
原帖由 clinph 於 2020-12-14 02:12 PM 發表

買家應該睇咗, 但Pfizer 之前一直都冇將data公開
今日許樹昌有提,等多2-3個星期吧。

許樹昌稱本港買不同技術疫苗 待公布測試數據比較效果

政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌表示,現時製造新型冠狀病毒疫苗的技術有4種,包括滅活疫苗、核酸疫苗、以腺病毒作載體的疫苗,以及用蛋白分子的疫苗。本港購買的屬頭三種,至於哪種效果較理想,要等待研發機構公布第三期測試數據才能評估。許樹昌在一個電台節目表示,內地公司科興製造的是滅活疫苗,這項技術應用在季節性流感疫苗多年,據科興在醫學雜誌公布的首兩期測試資料,有90%以上人士能產生抗體,但第三期測試的保護率未知,相信數星期後有結果。許樹昌說,德國BioNTech以核酸製造疫苗,是全新的方法,第三期測試數據已公布,保護率達95%。至於阿斯利康與牛津大學合作研發、以腺病毒作載體的疫苗,許樹昌說測試中有部分人接種一劑半,保護率達9成。但部分人按正統做法接種兩劑,保護率反而只有6成,暫時未能解釋原因,研究機構將再招募數千人進行測試。

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-14 03:10 PM 發表

師兄正在檢疫隔離?
是的,在酒店隔離中。
第二天了

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-14 03:20 PM 發表

膳食可以嗎?與家人近在咫尺了。
我用美團叫外賣,可以自由點。

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-14 03:28 PM 發表

期間應該唔會有人打掃?
有冇換毛巾果類?
冇人打掃,有垃圾就自己放在門外。
我自己帶了抹身布,沒用酒店的。
(如想換應該可以吧,通知前台)

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-14 03:46 PM 發表

有美團,品嘗美食方便好多,成年無用過,會唔會唔記得點用
暫時冇變一樣咁用,好似仲多了優惠,直接掛勾銀行信用卡扣仲平啲

引用:
原帖由 科姐 於 2020-12-14 03:47 PM 發表

環境不錯好快一家團聚啦
好期盼

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-12-14 03:54 PM 發表

收費大概多少錢?1日 包三餐是嗎?
呢間328一晚,不包食。
昨天送了水果,今天就小蛋糕加飲料

這裡最好的一點是24小時都可收外賣。
(以前朋友隔離的都沒聽過)。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-14 04:01 PM 發表

呢樣嘢,我衹有個“幸”字
救火兄,明年第一季后會有機的

引用:
原帖由 wsp 於 2020-12-14 04:10 PM 發表

呢個質量328真心貴
不過福田區就一定貴
俾佢夾生劏都無偈
看到由到深圳灣那裡開始,要用的人力物力非常之大,所有人都穿着厚厚的防護衣,我們這些用少少金錢來換取內地健康的生活及探看家人的人,就別想太多了。

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-14 05:36 PM 發表

師兄隔離咗幾多次?我老闆呢年大大話話隔咗7次,兩岸三地,隔到有啲精神錯亂
今年第一次

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-14 05:49 PM 發表

過關等咗幾耐?
我星期六3:20到深圳灣口岸,到酒店時是7:25左右

引用:
原帖由 diverstranger 於 2020-12-14 06:07 PM 發表

一切順利啊!! 同屋企人過個好年!
thank you

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-12-14 07:33 PM 發表

依間酒店真係好勁
居然可以做到24小時收外賣
祝有女兄一切順利
快些隔離完
可以同妻女遊山玩水食好野
每層有2個人守住,可能算工作人員比較多的一間純隔離的酒店吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]