• 瀏覽: 753,306
  • 回覆: 466
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 乾坤360 於 6-12-2020 14:28 發表

依家吹緊正苦包三餐
隔離酒店負責提供三餐,費用包括在租房費由住客自付,政府衹保證5成入住率

https://skypost.ulifestyle.com.h ... 自費入住 政府「包底」 保證5成入住率

引用:
原帖由 ckn929 於 6-12-2020 15:59 發表

個人最壞打算,農曆新年時最嚴峻。
呢個喺最唔願意見到嘅情況

引用:
原帖由 ing.baring 於 6-12-2020 16:47 發表

咁條氣都順啲,但就唔應該俾啲回港人仕揀住邊間「指定酒店」,咁樣有機會太過分散吧
應該喺有一堆酒店比返港人士預訂,不過如果50%入住率,應該不難達標吧。另外一提,酒店業主聯會安排專車接送,雖然由政府找數,但做到閉環管理,加上旅遊車司機有二開,都勉強接受。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 16:49 發表

好,先做好定點全隔離酒店
續步續步來
補充,有專車接送,做到閉環管理

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 16:55 發表

嘔吐山應該係2手物業嚟的,點都經過律師銀行過數,但真係唔知一炮6千萬銀行查唔查,唔通真係比6千萬現金,我地小市萬攞六萬都辛苦啦真係對6千萬無咩慨念
如果陰司紙,2張已經有找

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 17:05 發表

火兄最大陰間紙係1億仲要係老尾陰司紙哦
100%通貨膨脹

引用:
原帖由 6月飛雪 於 6-12-2020 17:37 發表

又唔係政府迫佢哋返嚟
返嚟住酒店當然要自費
叫政府俾錢既人真係痴線
酒店業又博大霧
夠膽死叫政府保證入住率去到八成
無遊客,可來會有80%入住率,保證50%已經仁至義盡,你咪唔好玩指定隔離酒店囉,睇下仲有幾多入住率。做 staycation 啦,包你100%入住率啊!

引用:
原帖由 hkc9 於 6-12-2020 17:45 發表

丹麥,好記著你,丹麥的貨品今天起不買。
其實除咗曲奇,仲會有咩丹麥貨?

引用:
原帖由 6月飛雪 於 6-12-2020 17:52 發表

你一講又係喎
瑞典都有傢俬
丹麥有咩呢
丹麥光鷄。。。不過喺有貶意嘅

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 17:58 發表

丹麥曲奇仲係唔係丹麥出品的,我最記得讀書個時係西灣河大光明戲院有套丹麥光雞
腰兄,請睇我#1113回覆,英雄所見略同

引用:
原帖由 ricebuket 於 6-12-2020 19:52 發表

仲有B&O,嘉士伯
老媽話以前進口嘅嘉士伯喺好飲嘅,自從大埔開厰本地生產後,就退色不少

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 6-12-2020 20:12 發表
無綫新聞 - 警方指許智峯涉挪用眾籌資金及勾結外國勢力 共凍結約85萬元 http://news.tvb.com/instant/5fccc9ab335d19e127bfb8b6
似乎走佬原因開始浮上水面

引用:
原帖由 cool_stone 於 7-12-2020 01:06 發表

我朋友剛剛返左香港正在隔離中,現在酒店同三餐要自費咪一樣係咁過
無錯,自由選擇,你可以選擇唔返嚟,但揀咗返嚟,唔該你自己負責翻自我隔離的成本,包括時間、金錢及自由度。

在香港受困成年的正常人,無責任為你哋埋單

引用:
原帖由 diverstranger 於 7-12-2020 10:51 發表

我好想請佢食咖哩.
請佢食咖哩咁厚度,直情請佢食💩

引用:
原帖由 hkc9 於 7-12-2020 13:59 發表

可能用張相來証明,申請政治庇護呢!
又有曱甴假扮暴大學牲,大學一日唔嚴格執行訪客管理,呢啲假扮學牲會一直出現,應外合搞嗅大學個名,不過家個名都夠嗅喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]