• 瀏覽: 752,179
  • 回覆: 209
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 hangken 於 2020-12-7 08:31 AM 發表

我覺得呢個故事仲有下文!
呢隻曱甴似係故意留低少少錢在香港銀行戶口用來試探警方?國安?製造輿論鋪排下一個眾籌乞錢計劃?
竭斯底裡就是要搞臭香港嘅朵,配合反華勢力攬抄香港,竭盡所能阻礙中國發展。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-7 03:23 PM 發表

天才?跟本係狗奴才,啲西人貪佢人格多弱點易控制先用佢,見得多有料嘅人又點會易控制!🤭
鍾意吃屎狗奴才是天才?咁要問下許冠傑啦,天才與白痴各有定義!

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-7 03:24 PM 發表

如果你睇過佢講嘢,就知佢根本無料!屁孩一名!
平時講句野都唔通順,突然會用native 英文撰文去外國傳媒,後面軍師之多!
西方製造''天才"唔係今日先有,我見過一篇文章,話說西方政客說你有文化/有見識/有良知/有勇氣多多見報/雜誌,那麼你在中國肯定三代有幸,不知不覺成為一個不屈不撓的大看更!
話說回頭,這個"天才"這裡有幾多個人會願意做呢?

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-7 10:27 PM 發表

班學牲會今日仲鳩叫緊大學是法外之地,這個是段爸去年種下嘅禍根,班友以為自己大L曬,喺學校犯法,學校唔可以報警

仲有,你班打把咁揚叫曬傳媒直播,就算學校唔報警,國安一樣會拉人。夠膽出嚟搞事,就預咗有今日。

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1943823/即時-港聞-8人涉中大遊行被捕-學生會批校方瓦解雙方互信 ...
今時今日所謂大學生還是如此囂張港毒,說明其顏革港毒傳播鏈未斷,可能顏革資金退據其位,重點加強港毒師資及發展熱血港毒牲,作為往後新動力!

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-8 08:42 AM 發表

捷報:令柴灣正常居民深痛惡絕的漁灣邨區議員已經繩之以法👏👏👏👏👏
👍👍👍大快人心👏👏👏

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-8 08:47 AM 發表

胡塗偉:石哥我出盡奶力的點解D水硬係無我份的
代理石:放心有的,現在百幾億黑水一定分到的
人生更精彩:你等下啦,尾狗主子都唔願見你
胡塗偉:你好q叻呀人生更精彩,睇下自己個仔有沒有c眼啦,趴街
豬頭偉努出屎都係一撇糊塗屎,屎眼聯盲都係冇人識佢啦!入石屋俾人通櫃啦!人生更精彩吧!

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-8 10:47 AM 發表

掉咗件衫就搵唔到佢?都幾低B喎!
小朋友捉迷藏,你睇我唔到仲益智,大學生?笑死人冇命賠!唉呀,笑死我。🤣🤣🤣

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-12-9 08:28 AM 發表

實際上宜家雖然黃屎縮,多咗藍色聲音,不過黃屎嘅勢力喺好龐大嘅,廿年嘅通識教育有二百萬真喺唔出奇
腦己洗,冇十年廿年正確教育/指引很難回復正常現實的思維。

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-12-9 08:35 AM 發表

香港真係1個奇怪嘅地方,犯咗法嘅人,仲可以聲大夾惡理直氣壯,仲有咁多傻人支持佢哋。
鷹尾卅幾年在愚港布雷發動的功力。

香港廿幾年內外夾擊布局→黃(黑)色革命(老味的顏色革命)
反中反共因素→靜靜地加入社會矛盾元素→反對政府建立維護社會安全平穩政治法制/政策→加入分化青·老權益的歪理之爭→用金錢引爆社會矛盾成功顏色革命。

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-12-9 08:43 AM 發表

好在宜家有國安發哩個緊箍咒,佢哋先惡唔出樣,否則黑暴已經重臨。
冇強大國家力量在後面支撐,愚港如今己是烏克蘭翻版。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-9 08:47 AM 發表

不義之財都無好結果。
我又講件真實嘅事比大家知道,我以前建行的部門經理,由于佢有權限去掌握一些錢銀嘅分配,佢當然利用職權將好大一部分袋袋平安,幾年后佢同佢老公去美國旅行,佢老公急病系美國搶救,每日坐底8千美元找數,搞到好大劑,一鋪嘔突不單止,且人已廢廢地,所以不義之財不可貪,人的正念一定要緊記在心!
這是中國人仟年民間智慧,不義之財不可取。但愚港很多人不相信這一套,衹要有錢的目標就不擇手段,理得你死,正是
殺人放火金腰帶,
過橋抽板當聰明!

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:46 AM 發表

有冇發覺最近查同捉洗黑錢都係警察做,ICAC好似完全失左蹤咁?
林鄭特首:我得3萬警察(可信任)!

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 04:34 AM 發表
Fb有人傳佢走左路,大家有冇收到料係真定假?
哈哈,人生艱精彩…

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-10 12:51 PM 發表

又有人放風想耶誕暴動
國安法後一人示威(新聞)''見''得多,一人暴動未見過,有冇機會俾我見識吓?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-10 12:58 PM 發表

依家班和你死一係英國,一係疫苗,其他事項係唔理...
無和你死,又無資金毒品,加上國安法下,班暴徒玩唔到架啦
金主可以用僱傭兵,但香港用武之地不大,最多是搞恐怖襲擊。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]