• 瀏覽: 753,333
  • 回覆: 84
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-2 12:52 PM 發表
手足係要嚟呃㗎!

監察議會|黃店食物貨不對辦激嬲黃絲 律師:或觸犯商品

近日網上有「黃絲」網民留言大吐苦水,指在黃店預訂的食物份量不足,而且收費昂貴,投訴又未被正視,最終節慶夜卻被激得一肚怨氣,得不償失。(網上截圖)
隨黑暴而衍生的 ...
呢啲係捐獻黎架嘛,黃人有咩好意思投訴,如果投訴完俾人起底就搞笑 😏

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2021-1-3 03:42 PM 發表

公司60幾人得10零老餅報名參加疫苗接種測試,無後生仔仲要俾佢地串做白老鼠;另外,其他組別相續有人(YC)辭職打算移民!
黃人係移民就快啊~😏
起碼我地見唔到佢地,心情都好啲😆

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-4 09:34 AM 發表

沒法子~
近2-30年中學小學不斷說社會的未來是小孩的客套說話,說着說着,班細路長大後仍然長不大,要社會就佢;再者,不同組織又常常舉辦領袖訓練。等個個人都以為要做領袖才可以;第三,學校班長的職位泛濫;以前一班只有正班長副班長各一,現在班長擴充編制到4人,再加上行長、科長等等搞到人人都有「班銜」在身,令到佢地覺得有特殊身份去拯救藍星。

說穿了,他們最討厭特權文化,但他們卻很想成為特權文化 ...
我成日都覺得呢班係最共產的人,但係,係共人地啲產...

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-4 09:34 AM 發表

沒法子~
近2-30年中學小學不斷說社會的未來是小孩的客套說話,說着說着,班細路長大後仍然長不大,要社會就佢;再者,不同組織又常常舉辦領袖訓練。等個個人都以為要做領袖才可以;第三,學校班長的職位泛濫;以前一班只有正班長副班長各一,現在班長擴充編制到4人,再加上行長、科長等等搞到人人都有「班銜」在身,令到佢地覺得有特殊身份去拯救藍星。

說穿了,他們最討厭特權文化,但他們卻很想成為特權文化 ...
我成日覺得呢啲乜長物長好白痴😑
以前讀書時乜長物長真係要有責任感架嘛,錯左又會俾老師鬧多兩錢重,大部分同學都爭住唔做😅

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2021-1-4 10:08 AM 發表

我女小學時 人人有長位 泊凳長 關燈長
我讀書嗰陣,呢啲係值日生做的...😅

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-1-4 12:36 PM 發表

唔好玩啦,唔係7萬港幣移民加拿大呀,無可能既事
我諗呢7萬應該係俾移民顧問同其他手續費嘅野

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-4 01:36 PM 發表

發假誓是不是刑事呢?有勞高人指點。

但發假誓最後就肯定會無咗份工
如果發誓可以咁隨便,即係喺法庭上都唔需要呢樣野。其實我都唔明呢個儀式有咩用,大把人庭上講大話,啲假髮九又可以話人證供不可信。

請問智方便嗰個app, 係咪一定要用指紋認證?

引用:
原帖由 billyyam 於 2021-1-4 05:43 PM 發表

佢應該叫D手足去幫個屋主裝修
咪係,佢咁x無用架

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-1-4 06:35 PM 發表
如果減半無效,咪即係全部浪費,呢啲唔係計quantity架喎😒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]