• 瀏覽: 752,858
  • 回覆: 282
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-2 11:36 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210102/mobile/bkn-20210102211143770-0102_00822_001.html

冇乜必要嘅話,短期內都係唔好北上內地。
"下星期二起經深圳灣過境內地,除了要有24小時內的陰性檢測證明外,還要有14天隔離酒店的預約確認,過關多一項文件需要檢查,擔心排隊輪候時間會變得更長。"

深圳即係放寬左規定,可以自由選擇隔離酒店....唔係當場亂派....

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-3 12:05 AM 發表

所以有啲嘢講就容易,做就係另一回事。
所以有D人講話政府點唔好唔好,似係食左地產黨既元寶蠟燭香.....

引用:
原帖由 ckm 於 2021-1-3 11:43 AM 發表

公務員山頭主義之重,我一入行已經感覺到,同事們成日都話「不同部門,無法支援」,要統合做嘢真係好難搞
一句:"無指引"就可以推得一乾二淨.....

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-3 10:16 AM 發表
寰亞SYHP

新冠病毒專治各種不服,跑到美國去的王丹確診,已經有12天了,還自稱感覺良好。 ​​​
呢D呆獨友最好佢快D死....

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-1-3 01:01 PM 發表

剩係國內遊客付國豪係機場被曱甴禁錮一事足以令
大陸人卻步
一般人點會仲嚟貼錢買難受
探親公幹就話姐
有左國安法後,相信會令內地人重拾黎香港既信心....

但最快無檢疫通關,相信要等到明年(2022年)....

引用:
原帖由 怪醫間黑男 於 2021-1-3 12:01 PM 發表

一批未出來社會工作,未有為社會作出貢獻甚至仍是政府資助之人,出來講要政府聽佢地講,甚至要同官員平起平坐,憑什麼...
猶記得去年理大被黑暴政治犯變份子佔據警方包圍,其內部之廚房沒人主動清潔,一些連自己責任都不願承擔的人..去要求拿權力...可笑
俾機會佢地響中大/理大"建國",開頭做晒聞酸話裡面好有秩序,好和平,好烏托邦......
結果一個禮拜都唔夠就變成烏煙瘴氣,連廁所都唔識得洗......
仲要搞到"軍閥割據",自己人打自己人....
結論係俾人笑佢地"應該帶埋個工人姐姐去搞革命...."

俾佢地話事?容乜易搞死個計劃......

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-1-3 01:01 PM 發表

唔一定係佢食嘅, 可能係佢跟開嘅KOL食左, 跟住俾KOL帶住走, 例如係K兄主場果2個
班"茄痾L"帶風向就一定有....

尤其是煙仔佬果間媒體,自從被傳禁入境美國後就成間野變晒.....

引用:
原帖由 y98141 於 2021-1-3 11:15 PM 發表

痴線佬煮飯,沒人洗廁所,亂扔汽油彈,自設海關搜身
最後一係扮死狗投降,一係捐drain pipe走,仲令外圍班「手足」送頭,理工一戰 黑暴曱甴真係輸得好難睇
最傻係話去"圍巍救趙"走去送頭既人....

未去到理大先去監(獄)大(學)......

引用:
原帖由 hanE 於 2021-1-3 06:35 PM 發表

因為政苦裏大部份都有雙重國籍。
所以依家做宣誓前,有一大堆BN(O)"國藉"既公務員遞信走人,當中有不少明日之星......

引用:
原帖由 muihin 於 2021-1-3 08:37 PM 發表

如果以你講, 深圳可能要追蹤當時段的過關人士...
去到酒店已經全面隔離...

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-1-4 08:26 PM 發表

呢班黃人,可能在彼邦組成新黑社會。
但佢地只會互相廝殺

引用:
原帖由 9wai 於 2021-1-5 07:12 AM 發表

聽講話呢個垃圾show零贊助喎!
叱責?係呀,連獅子銀行都提早左終止合約.......

彊台本身都係蝕緊錢,有傳依家係靠香港大機構俾錢佢做賽馬轉播去維持收入而已....
細何生本身D錢都係食唔晒,所以才可以繼續燒錢反政府....

引用:
原帖由 8ming8 於 2021-1-5 06:14 PM 發表

黑記問題個政府都仲未想做野.
支筆依家唔响政府度,點搞?
連煙仔傳媒都開始反林太,政府真係可以夾硬黎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]