• 瀏覽: 752,807
  • 回覆: 117
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-12-28 12:53 PM 發表

我去旅行住過喺Rotterdam某個窮區,嗰度好多土耳其人同其他中東人咁,超多CCTV,仲要係好明顯嗰隻,當時我未入社區已覺得好似一個開放式監獄咁,勁唔舒服,好多老吹外國自由嗰啲其實都無去過外國,正如老吹大陸唔好嗰啲其實都無返過大陸。。。
班曱甴對Rotterdam可能冇乜感覺,但London都係出名多CCTV,牠們都係(扮)唔知!

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-28 07:36 PM 發表

唔排除呢班人可能真係有親屬起深圳嘅/真係上咗深圳隔離14日後,今日到法庭旁聽。
應該係,其中一個蒙面女家屬喺新聞訪問講有很音嘅廣東話的,如果佢係真家屬,咁有親戚喺內地一啲都唔奇!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-28 06:56 PM 發表

8個月囉,還飛去英國?
可能本來打算喺蠅國生,但點知嗰邊疫情急劇惡化,就想死返嚟!

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-28 04:34 PM 發表
報告諸位,小弟星期六下午4:00隔離完成了,一出大街,國旗飄揚,陽光燦爛

晚上就開始增肥計劃(老婆要求)
昨天就去了皇崗公園看網紅廁所(順便跑步)

今日出街吃了早餐后就留守家中。11954073 11954074 11954075 11954076 11954077
恭喜有女兄一家團聚!🎉🎉

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-28 03:19 PM 發表

唔係香港賺嘅收入咪唔駛交稅囉
其實應該學老尾咁,國民無論喺邊度賺錢都要交稅,咁啲人自然唔會keep住多重國籍㗎啦!
其實已入籍外國喺外國謀生賺錢,但又唔使納稅俾香港特區,仲可以攞香港福利,真係講唔通,好唔公平!

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-12-29 08:52 PM 發表
法官指出,針對被指有潛逃風險,黎智英甚至提出可按法庭的要求,戴上電子裝置讓警方監察其行蹤,而當律政司確認這措施在香港並不可行後,他便改為承諾可一直逗留在家中,作為替代條件。

呢個香港真係痴撚線
係咪覺得有啲似使徒行者3呢?香港好達官貴人其實有痛腳俾人揸住,肥佬黎手上應該有好多黑材料喺手,話哂佢都養咗班毒果狗仔咁多年!

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-30 01:13 PM 發表

高福:歐美mRNA疫苗為癌症病人研製 未能排除副作用
https://china.hket.com/article/2839617/高福:歐美mRNA疫苗為癌症病人研製 未能排除副作用
........高福又談到歐美為何不用滅活疫苗,他指滅活疫苗的生產企業須具備「生物安全三級防護標準」,中國當時是把做實驗用的P3實驗室臨時轉化為可以生產疫苗的環境,這裡有很多生物安全問題,「他們(歐美) ...
仲有,中國本土疫苗試驗進度慢,原本係因為病人數目唔夠多!唔怪得美國、巴西咁快啦!🤭🤭

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-30 02:08 PM 發表

由捉果日開始計
咁均真?

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-30 01:10 PM 發表

好心佢呢個戶口得50蚊就咪出聲咁樣衰啦,唔知其他戶口係咪有好多黑金呢?
擺明係想向YC乞錢,呃班傻人繼續課金就真!

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-12-30 09:54 PM 發表

好既咖啡唔需要落糖🤪
agree

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-31 09:07 PM 發表

好似話入咗壁屋赤柱都可以公務探訪,不過最近懲教已經收緊公務探訪,非當區已完,不能探訪
我唔明點解當區衰已完就可以探,衰已完嘅工作係探監咩?根本除咗家屬,其他人有必要一定要俾佢探嗎?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-4 05:33 PM 發表

支持早執早著。
前幾日果個乜Q頒獎禮
直頭係曱甴🪳盛會😤
聽講話呢個垃圾show零贊助喎!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-4 05:34 PM 發表

有d黃店貼個碼起地下
賤到😒
咁咪仲好,佢地自己表明係黃店,唔使揀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]