• 瀏覽: 752,740
  • 回覆: 8
  • 追帖: 144
+435

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-3 03:49 PM 發表

你好睇得起弱智瘋喎
單睇佢喺暴亂現場只識叫警察克制
同喺理大俾人鬧變鵪鶉就知佢幾有料
李柒就有佢份
我印象最深刻 許白痴同警察講 大家都係做緊野 警察就回 我地就做緊野 你就做緊戲

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-3 04:02 PM 發表

警察回應佢真係好精彩
仲有一次叫佢同警察一齊行
佢即時縮沙
係呀 我都記得

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-10 01:10 PM 發表

黃人尿性
今日的我打倒昨日的我
中央派人支援全民檢測
都係得2百萬人去做
叫高危工作者自願檢測又睬你都傻
香港係自己攪死自己
但好多人都未醒仲喺度怨天怨地怨政府
不止黃人 所謂藍人也一樣 而家藍營日日都鬧林鄭 鬧得不亦樂乎 ....

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-15 12:54 PM 發表
報導話聖誕假期本地d酒店已經俾尊貴嘅香港人book到full晒咯,又準備staycation喇,香港人幾乸happy呀,防疫?happy完先算啦,大不了有咩事又姓賴囉
最好笑 賴政府 但就不怨吾守法的人 話要人守法係好難架...拉晒佢地坐監就得啦

引用:
原帖由 鬼屋深情的駱駝 於 2020-12-15 07:46 PM 發表
好耐沒上黎香討,特登黎番大叔既帖,真係要多謝大叔同香討時政版既幾位大佬,令我係舊年香港最動蕩、最絕望既時候有心靈寄託,亦都相信前路會有光明!今年九月辭左職準備考PC,下個星期二去總部面試,希望一切順利!再一次多謝大叔,某種程度上,你係我下定決心去考警察的原因之一,多謝你!
師兄 加油

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-18 08:46 AM 發表

多謝資訊,同淘寶格下價先
我尋日拼多多 買左15盒 48粒裝 人仔16蚊一盒

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-20 05:21 PM 發表
d專家話要進一步收緊防疫措施,計我話乜都係假,無論點收緊都無用,就算關閉晒d商場商店又如何,尊貴的香港人依然會湧晒去塔門度露營,仆晒去郊外行山,港人唔自律,乜叉野措施都係徒然
如果禁足....一定司法67啦....

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-4 09:34 AM 發表

沒法子~
近2-30年中學小學不斷說社會的未來是小孩的客套說話,說着說着,班細路長大後仍然長不大,要社會就佢;再者,不同組織又常常舉辦領袖訓練。等個個人都以為要做領袖才可以;第三,學校班長的職位泛濫;以前一班只有正班長副班長各一,現在班長擴充編制到4人,再加上行長、科長等等搞到人人都有「班銜」在身,令到佢地覺得有特殊身份去拯救藍星。

說穿了,他們最討厭特權文化,但他們卻很想成為特權文化 ...
我女小學時 人人有長位 泊凳長 關燈長

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]