• 瀏覽: 752,197
  • 回覆: 19
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-27 11:37 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201227/mobile/bkn-20201227225042896-1227_00822_001.html
點樣處理呢班人將會成為一大難題
"該群組內的大部分港人因探親而訪英,其家人在英國生活或讀書良久,來自不同城市如倫敦、曼徹斯特及利物浦等。當中沒有任何人因為旅遊而到當地"

咁即係係英國有親人照顧啦, 洗乜咁急返黎啫

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-28 04:16 PM 發表

英國疫情嚴重過香港係人都知
有身孕同長期病患都坐長途機去英國
咁即係英國嗰邊有人照顧佢哋
駛咩趕返嚟覆診呀
搭得十幾個鐘機去英國呢d疫區嘅"長期病患者", 病情可以有幾嚴重?

用返黃人d邏輯:
佢地話今日做左檢測唔代表聽日唔會中招
咁今日返到黎覆診唔代表聽日唔會死
好好係英國享受佢地幻想中嘅自由啦...民主能醫百病嘛

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-28 06:40 PM 發表
寰亞SYHP

香港大律師公會又跳出來了,致函律政司司長鄭若驊,關注《大公報》及《人民日報》對法官批准黎智英案保釋的評論,例如引述有意見稱保釋等同給黎智英時間準備潛逃等,可被視為向法院施壓。公會指,相信律政司司長作為法治的守護者,會採取適當措施及捍衛司法獨立。 →_→這大律師公會戲真多,媒體不能對法院的判決提出看法?#搞笑幽默##神評論#
鄭若驊應該直接forward俾記協, 話有人打壓第四權, 新聞自由

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-29 01:57 PM 發表
深圳小天

香港專家繼續反對全民檢測
香港大學生物醫學學院教授金冬雁在接受採訪時表示,政府力推全民檢測,他多番直斥全民檢測無用,至近日再有在上位者促全民檢測,金堅持己見:「做了全民檢測是否能清零?事實是不能」,他認為檢測的當下或有患者未發病,全民檢測后數日才發病的話,變相走漏了患者,應集中資源尋找高危患者,而非花錢找出無感染的人。
其認為「去到一個程度,香港大學學者都不敢說、不能夠說話時」 ...
條L樣知唔知自己講乜? 點樣去尋找高危患者先? 咪又係要靠全民檢測, 唔通我樓下陳師奶中招之後額頭刻左高危俾你知

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-30 12:20 PM 發表

可能佢哋係對偷渡呢單案有悔意啫,對香港所犯嘅案件一啲悔意都冇。
可能佢地只係後悔點解唔遲一日先上船

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]