• 瀏覽: 753,342
  • 回覆: 466
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-12-2020 10:12 發表

火兄你講個畫面我諗起都開心
剛才護士小姐姐來量體溫,去說我用條繩子晒東西這樣創意,我說乾淨點吧,護士小姐姐雖穿了全身防禦裝備但也感覺到她的可愛
諗起《在一起》鏡頭的畫面,在全身防護衣下,都感受到她們的笑容

引用:
原帖由 大叔5935 於 22-12-2020 10:22 發表

係咪雞脾姐姐咁?
大叔真喺快手

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-12-2020 10:27 發表

醫護一個問候一個閒聊給我們都係一支強心針,所以他們是天使讓我們暖在心,,我不是誇張剛才真有這感覺昨晚老是反覆想隔離事情,今早有護士問候心裡舒服多了,讓我感覺有我們在你放心吧有事交比我們
沒黑暴沒疫情前我對香港醫護都很好感覺的,家母治病到離開東區醫護都很好的,但唔明為什麼因政見後會把這麽多人變得像中邪一樣
[頭條日報] 巴士的點評─ ─連番立法 還不是馬照跑 股照炒?

連結: http://hd.stheadline.com/news/columns/417/20201222/904948/

盧總的一編評論,連法官都可以政治腦發熱,平常人又點可以避得過。

換個角度,我哋呢啲正常人,不是黑暴,也不會高度參與政治討論

沙田有高速S6過南沙,又有城軌東筦港站,應不算偏僻了

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-12-2020 15:34 發表

個狗個都話為香港但每個都走佬著草,要嚟班打把革命食蕉啦
年青人心態,衹知頭腦發熱,但當有朝一日夢醒要返回現實,就不去面對而選擇逃避

我還記得去年6月時,我同我大女傾過佢會唔會出去,佢同我講班fd出去時就喺威喺勢,但一被警察拉,就留曬馬尿。我個女讀書唔叻,但慶幸也有點小聰明,識得避開呢啲戇居嘢

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-12-2020 19:25 發表

大家都年輕過知道柴娃娃後個膽就大晒,有些事平時唔敢人多時都咩都敢但條底線一定要抓緊。
家庭教育都係好重要一環,我同個女平日嘻嘻哈哈但大事大非常我都要嚴正苛刻最重要讓孩子知道底線,,火兄我地做老豆的唔洗仔女好叻做人中龍鳳,只要能照顧到自己唔做壞事做個負責人的人就可以了
大把跟人出去威,錢又無份收,走佬無人出錢幫,被拉上庭仲要自費揾律師,最後換來結果喺坐監。真喺唔好人哋衝,你又一齊衝,先問下自己是否承擔得起後果,唔好到時先來後悔。

引用:
原帖由 海霖 於 22-12-2020 20:04 發表

救火兄講得啱,一般正常人系唔會高度參與政治討論。
本人對政治一直冷感嘅,之前連登記選民都冇。
舊年黑暴,觀感太多,隨即登記做番選民。本來諗住9月大選盡自己一份力支持一下工聯會嘅!
你的一票,一定有機會投給你信任的侯選人,而且喺在公平環境,不受別有用心的人影響下而投票

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 22-12-2020 21:27 發表
好戲陸續上演
似乎曱甴軀已完時晨到,該上路了

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 22-12-2020 22:27 發表

都俾佢哋玩咗成年,係時候對佢哋開刀。
我好憎我當區隻天水曱甴已完,千萬不要走甩條福佳

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 22-12-2020 23:23 發表

一路好走千萬唔好望返轉頭
譚 sir 噚日接受訪問,又話嚟緊人大常委無關於香港議程,但我總覺得有啲嘢嘅。食住花生等睇戲

引用:
原帖由 扯旗幫 於 23-12-2020 10:19 發表

上次都係咁講,但結果😙
譚sir 仲有一句,《若有相對敏感議程,會在會議結束才公布》

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-12-2020 10:51 發表

上次國安法譚sir都無咩風吹出嚟,嚟排01都好準下我覺得十不離八九
腰兄,記得美團代購叫定2打老青,順道賀一賀你出關,一家團聚🍻🍻🍻

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 23-12-2020 11:07 發表
懲教署派出甲級重犯專用的「鐵甲威龍」囚車來押解黎智英,囚車窗戶全被鐵欄封上,高等法院門外 有約20 名警員駐守。 ​​​
擔心CIA 搶犯?

引用:
原帖由 ricebuket 於 23-12-2020 11:42 發表

仲有哩個連登教主冷氣軍師曱甴王,現任荃灣瑜景區區議員劉卓裕,害死不少年青人,攬炒愚港,必需重點招呼!!

呢啲福佳,死十次都未夠賠,害死不少無腦後生,自己食人血饅頭

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-12-2020 11:44 發表

星期六人大有結果到時又要賀賀去,我隔離期間老虎反常,今朝9點送嚟楊枝金露同蛋糕,晨早流流凍冰冰
但飲落去,暖到入心入肺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]