• 瀏覽: 753,322
  • 回覆: 13
  • 追帖: 144
+435
社會主義好社會主義好,情不自禁唱起來

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 01:38 PM 發表

qq妳有沒有幫襯呀
我午餐又係美心買外賣,商場搞活動買滿80(用電子貨幣)就送40蚊劵
我地就叫外賣而老虎和阿女就係深圳日日開心,2個人午餐都4餸1湯11885321 11885322 11885323
真系替你覺得無奈,見到家人大魚大肉,你就茶記

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-8 07:48 AM 發表
晨早起來清新開朗😊😊😊11890397
👏👏👏如果無得保釋就正啦

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 04:03 AM 發表

一年半載就可以搵幾百什至幾千萬,怪不得咁多畜生連人性/老豆姓乜都可以忘記
不義之財都無好結果。
我又講件真實嘅事比大家知道,我以前建行的部門經理,由于佢有權限去掌握一些錢銀嘅分配,佢當然利用職權將好大一部分袋袋平安,幾年后佢同佢老公去美國旅行,佢老公急病系美國搶救,每日坐底8千美元找數,搞到好大劑,一鋪嘔突不單止,且人已廢廢地,所以不義之財不可貪,人的正念一定要緊記在心!

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:29 AM 發表

係美國冇醫保,有大病隨時會傾家蕩產。但冇晒錢後就會有免費醫保,糧食券同其它(電,媒氣,租金等等)既津貼。但又變相鼓勵窮人做懶人。
佢去旅行,唔系移民,所以甘過小柑柑

引用:
原帖由 馬須仁 於 2020-12-9 12:40 PM 發表

同感,十幾年前已經對香港大學生/年青人無乜好感,無禮貌,自以為是,處處要人幫助,貪威識食,到黑暴事件,更加証明佢哋係無生存價值嘅廢物
我對香港突然間有種好討厭嘅感覺系16年旺角暴動前一日,我果日剛好系前一晚紅堪睇完演唱會住帝京酒店,年廿九翻廣州,系車上莫名就有種覺得香港好陌生,令我好討厭嘅感覺,然后新年流流就旺暴,諗到頭都爆,唔知點解香港變成咁

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-9 03:04 PM 發表

19年國慶我都返左去,10月1晚我係珠江旁等睇煙花,睇手機見到香港曱甴周圍暴動,迫到有警察要開槍,真係差d喊出來。10月2先搭高鐵返香港,到西九站再轉車返北區,好在都沒咩阻滯
一邊歌舞昇平,普世同歡,另一邊...

以下攝於2019年10月1日及2日
珠江旁
某餐廳
某書店
我記得你寫過呢個,好似話你親戚住賓江,我屋企離賓江都好近

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-16 04:28 PM 發表

係呀飯兄能見上一面不易呀,今年無咩請假儲左14日再加上聖誕節元旦幾日,再請點2021的假才安排到短短行程,回深路難但親情無價哦,之後省點啦
恭喜師兄闖關成功!好快一家團聚,替你開心!隔離期間可以睇下書,做下有氧運動,培養一個新愛好,時間好快就過了

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-17 10:35 AM 發表

多謝師姐,但今次只請假3星期扣了隔離就得返1星期,所以無時間去廣州拜訪師姐等日後能通關去師姐這喝茶
今早已在房間慢跑了,看看電視帶了本書
無問題,同家人團聚最緊要,你如果唔怕煩唔怕重,pm地址比我,我快遞比你

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-19 12:28 PM 發表
內地疫苗如獲國家藥監部門批准上市將可大規模生產

國務院聯防聯控機制宣布,在冬春季節來臨前,對部分重點人群包括冷鏈物流、醫療疾控人員等,展開新冠疫苗接種工作。在北京,工業和信息化部消費品工業司負責人毛俊鋒表示,目前國藥中生北京所、國藥中生武漢所和北京科興中維,3間企業已經圓滿完成今年產能建設任務,也通過由多個部門聯合組織的生物安全檢查,已具備規模化生產的各項條件 ,能夠滿足現階段的重點人群接種需求 ...
出得呢個新聞基本是定調了

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-12-21 11:53 AM 發表
內地大規模停電/限電,又有黃屍走出黎做文宣。有冇人知詳情?
有人話廣州大停電,反正我唔覺羅。

引用:
原帖由 friendchanli 於 2020-12-30 11:41 AM 發表

唔知大陸調查時間計唔計。唔計就會由判刑嗰日起錶計了。
由捉果日開始計

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-30 02:11 PM 發表

咁均真?
中國法律如此

祝各位新年快樂!新一年身體健康!事事順利!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]