• 瀏覽: 752,936
  • 回覆: 117
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-5 09:38 PM 發表

扮曬嘢啦,肯定一早搬曬啲錢去離岸戶口喇。
唔賣慘,點樣繼續乞錢,點樣呃曱甴傻仔繼續課金!!

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 08:53 AM 發表

內地執行力強,亦不會理會刁民的反應,當然內地也有刁民
香港有咁多刁民,政府都有份做成,啲人見到做刁民往往都得到佢地根本唔應該得到嘅待遇(比原來應得嘅好),搞到越來越多人有樣學樣做刁民!

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 02:59 PM 發表

香港D註冊社工同作家既要求真係低。
講漏咗"已完"呀,完全冇要求添!會考六次嘅做垃圾會已完,弱智嘅做區已完!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-6 05:45 PM 發表

丹麥,好記著你,丹麥的貨品今天起不買。
丹麥之前仲用冠狀病毒惡搞中國國旗添!佢地個仆街總理仲撐話係言論自由,dklm.

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-7 10:22 AM 發表

睇到大叔呢個post, 有少少感觸

多年前曾搵過民航處一個senior planning officer,喺佢細小嘅辦公室裏面,四邊牆都貼哂機場嘅地圖,大大細細起碼有三十張,標示唔同嘅跑道位置,乜嘢奇形怪狀嘅坐向都有,嗰時赤鱲角仲未決定第二條跑道嘅位置,但我注意到張張圖都有三條跑道。

我問個planning officer, 而家話起第二條啫,你畫三條跑道做乜?

佢笑曰:⎾你 ...
師兄,好奇一問,赤鱲角機場啟用時唔係已經有兩條跑道咩?

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-7 11:05 AM 發表
優秀嘅細路

無綫新聞 - 據悉警方國安處就上月中大畢業禮遊行拘8人 包括陳易舜 http://news.tvb.com/instant/5fcd98df34b031ae2bb175e1
好似話有一個係16歲,原來而家16歲已經可以喺暴大畢業!!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-7 01:31 PM 發表

師兄講的對,唔講遠既只講近既,佢地去到深圳都可能唔知點樣搭車🤣,但佢地自認中國磚家。
我好多年無返大陸,舊年去廣州玩,真係唔識搭車,完來係無伸手截的士呢回事㗎!!

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-7 06:13 PM 發表

法國佬侮辱別人宗教,結果招來殺身之禍,此乃自作孽,只可以講係抵L死,白皮豬唔好濫用什麼言論自由,每樣野都有底線,你要挑戰別人的底線,就要預左會付出沉重代價,先撩者賤,打死無怨
所以咪話阿爺高囉,攞澳洲軍人濫殺阿富汗平民呢單嘢向世人揭示班白皮嘅虛偽、雙重標準!如果法國佬幫口就法國佬雙標!

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-7 06:10 PM 發表

同台灣菜菜子一樣,讀稿姬
仲有泰國件死肥仔,又係讀稿員一名!

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-7 08:47 PM 發表

我真係識坐巴士
咁我都用高德揾巴士路線,搞得掂!😎

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-7 09:04 PM 發表

我用8684+車來了
少上大陸,真係覺得自己係港燦!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-7 10:12 PM 發表

真正中大學生及校友咪比曱甴害死囉。
容許我加返"正常"兩個字喺真正後面!

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-8 08:00 AM 發表

仲有長毛同嗰個咩陳皓桓都拉埋,唔知佢哋要唔要走佬呢?

加碼,仲有🐷西同胡塗煮食
仲有隻人妖傑呀,千祈咪漏咗他呀!!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-8 10:27 AM 發表

格劍華話用番2G手機喎
用2G手機,乜香港仲有2G網絡咩?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-8 01:38 PM 發表

又要威又要驚仲怕痕,嚟班時代垃圾唔死都無用
嗰個女村長又話患癌喎!!
呢場時代曱命都幾搞笑,啲義士個個唔係有病就係傻嘅!嗰200幻+1知唔知自己支持緊啲乜!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]