• 瀏覽: 752,821
  • 回覆: 77
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 山下肥肥海鮮 於 2020-12-10 02:18 PM 發表

覺得下屆特首,鄧一哥機會大啲
一哥上面仲有保安局局長,十三局再上仲有三司,越級挑戰有d難

四任特首,第一任董建華係特例,第二任曾蔭權係前司長,第三任梁振英係前行會成員,第四任林鄭月娥係前司長

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 10:27 PM 發表

上年元朗個麥媽媽角色扮演去幾處地方又好啱比tbb記者訪問到,仲有個白頭男話係元朗街坊受訪,但太子又話係街坊北角又街坊,,我地都認得記者唔通白內障
擺到明黑記,本職曱甴 兼職記者

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-12 07:00 AM 發表

應該話喺早咗去花園道等開門,點知人哋未開門,國安先到
依件事真係7到爆
要搵政治庇護竟然唔提早聯絡,去到人地未開門竟然係對面coffee shop坐係到等.....蠢到一個點

陳浩天襲警案 無罪

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-14 07:54 AM 發表
睇番阿峯嘅Patreon,佢設定有4種訂閱方法,由最平每月5英鎊(約51港元)到85英鎊(約870港元)不等,開咗一日有逾400人支持————黃色物體真係on9無極限,每月又要供奉多一只曱甴嚟破壞自己嘅地方,真係揾幾多都唔夠。
隻弱智峯做左禁耐立會議員,收左禁多手足既錢,依家有西方國家支持下潛逃去外國,依然心繫手足....d錢

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-13 10:55 PM 發表

全部係阿婆大媽
疫情前,有好多輪子大媽係講普通話,當時我已經懷疑佢哋邊度嚟?特登從內地來港擺檔/遊行?唔驚返上去咩?
內地仲有好多化膿工教徒,有時內地人會收到外國電話錄音,內容係反共&宣傳化膿教
人地有外國勢力支持,經費充足,宣傳做得好勁

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-14 11:27 AM 發表

佢哋唔驚被迫害咩?成日話被迫害,但又可以大搖大擺來遊行?唔明
係國內 化膿教徒只可以用電話錄音、傳單來地下傳教,唔敢公開搞,警察會捉
但香港同外國沒介定化膿工係邪教,所以沒皇管,淨係報紙都搞左起碼兩份,仲成日遊行表演賣廣告

引用:
原帖由 鬼屋深情的駱駝 於 2020-12-15 07:46 PM 發表
好耐沒上黎香討,特登黎番大叔既帖,真係要多謝大叔同香討時政版既幾位大佬,令我係舊年香港最動蕩、最絕望既時候有心靈寄託,亦都相信前路會有光明!今年九月辭左職準備考PC,下個星期二去總部面試,希望一切順利!再一次多謝大叔,某種程度上,你係我下定決心去考警察的原因之一,多謝你!
祝你成功

嫦五係今日凌晨著陸地球,開始回收程序,探月計劃完滿成功

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-12-18 01:07 AM 發表

嗰啲叫人返大陸住嘅,叫佢同啲幫襯淘寶的YC叛徒講左先。而嗰啲幫襯淘寶嘅,可以鬧佢地係叛徒 😏
唔洗講淘寶,飲得一啖東江水既黃絲都係叛徒

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-18 12:15 PM 發表

去年聖誕喺深圳都有食片皮鴨
家姐仲讚鴨湯無騷味

咁就一年了
片皮鴨上年去深圳都搵左間食

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-20 06:20 PM 發表

無辦法,香港人唔見棺材唔流眼淚的,我回香港時應該係爆得最厲害時候但沒辦法要搵食嫲
這幾天酒店隔離定餐變了消磨時間好方便,格價哪間劵多減得多,左拼拼右拼拼都幾好玩,,電視就陪著這14日隔離日子,看各地電視週末綜藝節目真的歌舞聲平,星期五晚b哥哥就去了湖南衛視今晚校長又去東方衛視,看著人家的舞台華麗再想想愚港以前都可這樣的,現在一班傑青坐井觀星愚港只能走向不歸 ...
影視業包括樂壇 香港都鬥唔過內地了。人地錢多 觀眾聽眾多 又肯放資源落去搞,點似香港...

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-20 12:46 PM 發表

本來,我地可以同內地多樣化合作交流,互補長短,好可惜,係香港唔願意。盧教授過左深圳,佢都係想搞好內地醫療運作。
睇過d記錄片,香港同內地醫院運作上有好大出入,大家取長補短係好事

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-21 01:24 PM 發表

唔好意思,烏合麒麟係乜?
畫家,比幾張佢既作品你睇下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]