• 瀏覽: 752,777
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 oneforeall 於 2020-12-3 09:56 AM 發表

身邊好多人也常提疫苗出現就「解決」,我常常紏正他們疫苗出現「只係有機會解決」。因為全球所有人可以同時接種?疫苗比變種快?大家忘記了天花用了多少年才控制到?

今次疫情直白地表現了國家制度上的優勢,愚港人不認同反而去排斥,心態一日不改變,愚港難有反身之日。現在每一天生活,除了感恩國安帶來了暫時的平安,小弟也會補捉機會去感染身邊的人,就算係對牛彈琴,也希望可以慢慢改變他們,接受國家的善意。
...
10年人事幾更變
百年滄海變桑田
衹要有信心,有時間,這個頑石愚港一定會成良田。
正常港人一定要加油!

落鑊加罪:黎智英涉欺詐押明年4.16再訊 官指有潛逃風險拒保釋

3名被告為73歲的黎智英、63歲的周達權和59歲的黃偉強,黎和周報稱公司董事,黃則報稱行政總監。3人暫時毋須答辯,控方申請將案押後以便進一步調查,包括調查相關公司的財務紀錄及被告的銀行帳戶。裁判官決定將案押後至明年4月16日再訊,黎智英申請保釋被拒,而周達權及黃偉強則可保釋。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201203/bkn-20201203070023757-1203_00822_001.html

大快人心,坐定5個月先

去完丹麥去英國🤔🤔

見方同學咁富貴,前許議員去北歐英國拎著數?

支持大叔

經過了今次美國肺炎,西方(主要是尾國)應該懼怕的不是CPC,

而是祖國十四億每一位無私的中國人,

以前經常被洗腦自私的中國人, 小事可能是自私, 但在大是大非的事情上是無私

支持大叔

肥佬黎收押絕對係最好的消息,10個河童都頂唔到佢一個,可想歐美又呱呱嘈啦.

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-3 10:45 AM 發表

先支持大叔💪

好多人(尤其外國人)都以為中國好落後,他們沒來中國看過,只是睇媒體去了解中國,所以,根本接受唔到中國已經先進過佢地。

講到最唔接受既,除了愚港要數呆蛙了,呆蛙的文宣話國內人食唔起茶葉蛋架。🤣
茶葉旦都講左好耐啦,Out 咗啲呱!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-3 11:19 AM 發表

"疫苗出現,幻想打兩針,新冠疫情就會遠離,然後就是天下太平! "
這都是大部分人的想法,正如有病就去醫,但誰說病了去醫就一定醫返好呢!

據新聞說,英國會下星期開始打疫苗,我們就看看效果如何。
一個唔好彩,英國可能不成功便成仁呢!
(唔係黑心,我都希望所有疫苗都有效架)
真係要打咗先知啦,究竟有幾多人可以打?會唔會去打?打完有幾多人賴嘢?真係祝佢地好運囉!

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2020-12-3 12:14 PM 發表

真係要打咗先知啦,究竟有幾多人可以打?會唔會去打?打完有幾多人賴嘢?真係祝佢地好運囉!
K全民口罩都唔肯,我唔信西方會個個打疫苗

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-3 11:58 AM 發表
肥佬黎你都有今日
今晚又要斬料加餸賀一賀佢

「快必」被控發表煽動文字等14罪 還柙候明年5月區院審

呢條PK 把囗臭過屎渠,未審先坐番一年。抵L死

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-12-3 11:58 AM 發表
落鑊加罪:黎智英涉欺詐押明年4.16再訊 官指有潛逃風險拒保釋

3名被告為73歲的黎智英、63歲的周達權和59歲的黃偉強,黎和周報稱公司董事,黃則報稱行政總監。3人暫時毋須答辯,控方申請將案押後以便進一步調查,包括調查相關公司的財務紀錄及被告的銀行帳戶。裁判官決定將案押後至明年4月16日再訊,黎智英申請保釋被拒,而周達權及黃偉強則可保釋。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201203/bkn-20201203070023757-1203_00822_001.html
多謝白痴峰

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-12-3 11:58 AM 發表

唔通見到許生全家著草所以唔畀保釋?
許生真係有情有義

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-3 11:19 AM 發表

"疫苗出現,幻想打兩針,新冠疫情就會遠離,然後就是天下太平! "
這都是大部分人的想法,正如有病就去醫,但誰說病了去醫就一定醫返好呢!

據新聞說,英國會下星期開始打疫苗,我們就看看效果如何。
一個唔好彩,英國可能不成功便成仁呢!
(唔係黑心,我都希望所有疫苗都有效架)
我最近專登翻睇套垃圾28weeks later.... 等英國變晒喪屍....叫美國救援, 美國攪到一獲屎咁再殺清D英國佬來收尾....
好期待呀....買定多D花生先....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]