• 瀏覽: 717,459
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 cap07 於 2020-12-3 09:23 AM 發表

有時諗,如果真係收金收到冚家都富貴,但最後‘工作’係不達標(分裂國家),佢腦勢會就咁放過佢
冚家剷走路可想而之當中得到幾大嘅利益!真該冚家剷!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-2 19:53 發表

有版友說,共產黨是一個道德組織,甚至有許多主張係有違「人性」,這個我十分同意。當年馬克斯提出共產主義,本就是針對資本主義嘅種種弊端而提出,可理解為一種對「理想型社會」嘅表述,相對於以人性為出發點嘅資本主義,共產主義無異於中國人所講嘅桃花園,或西方所說嘅烏托邦。當然,要做到共產主義嘅理想,割捨人性中嘅醜陋面,甚至犠牲種種個人利益以達至社會整體利益,是共產主對社會對人民嘅行為規範。當然,公利與私利誰重 ...
"疫苗出現,幻想打兩針,新冠疫情就會遠離,然後就是天下太平! "
這都是大部分人的想法,正如有病就去醫,但誰說病了去醫就一定醫返好呢!

據新聞說,英國會下星期開始打疫苗,我們就看看效果如何。
一個唔好彩,英國可能不成功便成仁呢!
(唔係黑心,我都希望所有疫苗都有效架)

許痴瘋以佢在香港的的罪名,應該唔算重,但搞到咁就要走佬? 好似唔多值得,除非身有屎,仲有嘢等住佢.

繼續支持大叔

長期CDR &點讚員。

幸福人生係每天能夠:
- 享用早,午及晚餐
- 大小二便暢通
- 沖個靚涼
- 瞓個靚覺
- 做想做嘅事
引用:
原帖由 raycon323 於 2020-12-3 09:53 AM 發表

唔好俾豬西迪走啊!
走好!又係冚家剷走,呢條漢奸高票當選㗎!等佢班損民睇清楚唸真啲自己嗰票幾on9!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-3 07:24 AM 發表

佢走佬去到外國,羅湖聰,韓x生,黃x仰,甚至雞蟲傑呢班響外國食緊水既人仲唔叫佢收皮咩....

同佢地爭食?弱智瘋真係未夠班...
我覺得佢拎住啲錢去到外國過有錢佬生活,就會收皮。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 steiner 於 2020-12-3 11:27 AM 發表

繼續支持大叔

長期CDR &點讚員。
我都點咗讚

回覆 引用 TOP

【@烏合麒麟 新作!名字亮了! _網易視頻】https://3g.163.com/v/video/VFRTD8STJ.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-3 11:19 AM 發表

"疫苗出現,幻想打兩針,新冠疫情就會遠離,然後就是天下太平! "
這都是大部分人的想法,正如有病就去醫,但誰說病了去醫就一定醫返好呢!

據新聞說,英國會下星期開始打疫苗,我們就看看效果如何。
一個唔好彩,英國可能不成功便成仁呢!
(唔係黑心,我都希望所有疫苗都有效架)
我相信如果夠多人打點都會有用.
疫苗必定會對大多數人有效.
最大問題只係安全性, 副作用.
對現在疫情爆到7彩既國家的確係搏得過.
正所謂橫又死, 掂又死, 冇所謂啦.
搏佢副作用唔會嚴重到死人多過因為疫情而死既人啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-12-3 11:23 AM 發表

許痴瘋以佢在香港的的罪名,應該唔算重,但搞到咁就要走佬? 好似唔多值得,除非身有屎,仲有嘢等住佢.
應該仲有啲大單嘢依家未爆出來著定草先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 diverstranger 於 2020-12-3 09:46 AM 發表

最近睇"隱秘而偉大", 深有同感.  就算係小人物, 為社會, 為國家, 做好自己, 就已經係好偉大嘅事, 因為偉大嘅事, 就係由無數細小嘅事, 累積出嚟.
"隱秘而偉大"塑造夏處長.沈青禾那種沉著堅毅和機智,你可以不信,但是共產黨就是這樣走過來的。
實在是不容錯過的好戲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-2 10:35 PM 發表

弱智瘋:
遲早又比人DQ,我受唔起雙重打擊,梗係唔做(區已完)啦!
唔走一定入硬赤柱,此時不走再待何時

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-2 07:53 PM 發表

有版友說,共產黨是一個道德組織,甚至有許多主張係有違「人性」,這個我十分同意。當年馬克斯提出共產主義,本就是針對資本主義嘅種種弊端而提出,可理解為一種對「理想型社會」嘅表述,相對於以人性為出發點嘅資本主義,共產主義無異於中國人所講嘅桃花園,或西方所說嘅烏托邦。當然,要做到共產主義嘅理想,割捨人性中嘅醜陋面,甚至犠牲種種個人利益以達至社會整體利益,是共產主對社會對人民嘅行為規範。當然,公利與私利誰重 ...
上行下效,不忘初心

肥佬黎今日過堂唔比保釋?

回覆 引用 TOP

附件

Screenshot_20201203-115652_WeiboIntl.jpg(110.75 KB)

2020-12-3 11:58 AM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]