• 瀏覽: 718,814
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-10 00:44 發表

誠信,乜許痴瘋有咩?

根本犯民個個都無誠信啦,信佢地的人係無腦的。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hkc9 於 10/12/2020 13:11 發表

誠信,乜許痴瘋有咩?

根本犯民個個都無誠信啦,信佢地的人係無腦的。
其實如果中銀恒生真係無凍結佢地戶口,認真要考慮告佢誹謗

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 04:34 發表

Fb有人傳佢走左路,大家有冇收到料係真定假?11896183
走左好呀!費事浪費納稅人錢養佢。
記得撕左本護照,剪左張ID,永遠唔好返香港。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-10 01:10 PM 發表

黃人尿性
今日的我打倒昨日的我
中央派人支援全民檢測
都係得2百萬人去做
叫高危工作者自願檢測又睬你都傻
香港係自己攪死自己
但好多人都未醒仲喺度怨天怨地怨政府
不止黃人 所謂藍人也一樣 而家藍營日日都鬧林鄭 鬧得不亦樂乎 ....

天狂必有雨 人狂必有禍 做人或做事 千萬別太過
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 10-12-2020 08:35 發表

火兄芋頭都要炸下,五花腩上點色再走下油然後這些油炸下芋頭,然後燉2粒鐘熄火焗2粒鐘再開火燉多9個字,燉出嚟真係入口鬆化
今個星期辛苦你喇,如果食剩打包比我

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-10 08:00 發表

腰兄,今個星期日煮咩好嘢?

我都諗緊做冬菜單,但到時街市多人,都有點擔心人迫
今早8點幾去街市都好多人,好迫。
在超市排隊比錢時,見個收銀猛咁咳,排隊後面那個阿姑又有幾聲咳,好恐怖,回家立刻大清洗自己。

大家如果未打流感針,就快點去打。

引用:
原帖由 hanE 於 10-12-2020 09:59 發表

你哋有冇食過用嫩葛做嘅扣肉?
未食過,但有聽過,口感同芋頭有咩分別?

為咗花生牛奶
喺天貓買咗2百幾蚊零食

附件

O1CN01fvxLQI1OuPgGUjyYC_!!2200646331765-0-scmitem6000.jpg(72.29 KB)

2020-12-10 01:32 PM

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 04:34 AM 發表

Fb有人傳佢走左路,大家有冇收到料係真定假?
如果係真嘅就太好啦
好行夾唔送

黃group不斷煲冇人反對下警隊加人工, 其實新聞係咁,源自經濟日報
'至於其他部門的追加撥款,大部分是公務員上年度的薪酬調整,而今年已表明會凍薪'

即使警隊有份追加咪又係上年嘅人工或者ot錢,難為香港人個個都叫我讀過下書,連去求證都費事,其實未必係懶,而係根本心腸壞😏

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 08:35 AM 發表

火兄芋頭都要炸下,五花腩上點色再走下油然後這些油炸下芋頭,然後燉2粒鐘熄火焗2粒鐘再開火燉多9個字,燉出嚟真係入口鬆化
剩係睇文字表述都已經好想食.....

引用:
原帖由 6月飛雪 於 10-12-2020 13:10 發表

黃人尿性
今日的我打倒昨日的我
中央派人支援全民檢測
都係得2百萬人去做
叫高危工作者自願檢測又睬你都傻
香港係自己攪死自己
但好多人都未醒仲喺度怨天怨地怨政府
好簡單,愚港人性格,我有自由鍾意點就點,你政府有責任搞好所有嘢,唔包括要我嘅配合,還記得大帽山港女嗎?

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 12:09 PM 發表

呢啲建議都係聽下就算。以香港而家咁嘅大環境根本就冇乜可能實行到。第一,啲公司唔俾員工咁樣做。第二,政府唔夠強勢,冇乜人願意聽政府枝笛,當政府講嘅嘢係耳邊風。
今年聖誕想起Gigi的Just you and I
靜夜靜 未覺靜
夜已靜 應否高興
但世界仍是熱鬧過盛
難道這天必須慶祝
我獨望身影多冷清

沉靜 寂靜 沒唱詠
沒你在 燈飾不起勁
華貴晚裝沒甚使命
原來這天不應慶祝
你別後剩下我應怎去適應

引用:
原帖由 hkc9 於 10-12-2020 13:24 發表

在超市排隊比錢時,見個收銀猛咁咳,排隊後面那個阿姑又有幾聲咳,好恐怖,回家立刻大清洗自己。

下個星期日做冬,都要計畫下,有咩嘢可以預訂送貨,避得幾多幾多。我就3星期前已打流感針

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-10 01:24 PM 發表

前後夾攻都幾恐怖

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]