• 瀏覽: 752,161
  • 回覆: 164
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-31 12:14 發表

真係關心親人既家屬就會低調行事
希望子女輕判
就算隔離14日都上去聽審
見吓個衰仔都好
日日係香港嘈既都唔謊關心自己子女啦
只有想那12瞞逃死的人才會高調去挑釁內地。

正常家屬,都明白佢地家人的確係犯法,低調去探訪或勸家人認罪先係正常的做法。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-31 10:21 發表
白宮話限制投資中資股,講一大堆理由都係假,本質就係想回水去托美股。

阿爺自無不可,反正中資股估值低,你咪走,正好低價回收,重可以洗多D就快過期既美金。

係美國唔跟大隊吹美股泡沫既資本衰O者。中國股市再抵買都無用,鬼叫你係美國人,返去接火棒啦,股又貴,債又貴,買邊樣都係死。
老尾咪限制囉,唔通941比佢限制就死左咩。
我就唔怕,買。

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-31 13:04 發表
國務院新聞發佈會:新冠疫苗全民免費!
國家太好了,真正愛民如子👍👍👍

祝大家新年快樂,事事順利,身壯力健,百毒不侵。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-1-3 15:37 發表

每個人後生嗰時都覺得自己係啱曬,其他人都錯曬,所以其他人要聽我講。再加上而家網上資訊咁多,不實嘅訊息亦唔少,年輕人根本冇能力去過濾,可能過左好多年先發現自己柒左。佢地亦唔會意識到要做一件事/令到政策執行,當中係包括好多方面嘅合作,好多方面嘅考慮,唔係出句聲/按個掣就搞掂。
師兄,如果香港的年輕人有半數好似你咁理性就好了。😔

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-1-3 17:10 發表

三種疫苗都各有副作用,都要睇定啲先
曾醫生的意見都很中肯,值得參考
英國的疫苗,連美國爸爸都話crazy😅
https://youtu.be/x7xglBalytQ

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-3 22:36 發表

果班黑記成日問d無聊問題,一係挑機,一係明知故問
嘥大家時間
嘥張醫生時間
況且都就嚟一年,仲邊有咁多嘢要問?佢哋低能定白痴?
好多時一個記者問左,張醫生答左,無幾耐另一個記者又問相近似的問題。
真係好似俗語話齋:
人地講(張醫生講),你就瞓(記者瞓),人地講完你就問(另外一個記者又問)。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-3 20:51 發表
港聞速遞

為落實社交距離,減少傳播,由明日起,將改為在網上舉行記者會交代疫情,傳媒需以文字訊息提問。記協楊健興質疑,當局想借新安排改變記者提問的方式,將更能控制甚至是篩選提問。
因過去有黑記經常提問時用上「武漢」字眼。 ​​​
叫這個妓協發言人去屎吧!

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-1-4 08:07 發表

是的。觀察所得,一家記者提問,其餘記者多看似不關注,只望住手機。可能佢地只關注自己預備的提問,
導致問題重復,離題也多。大會規定每人三條問題,往往一拖二、三穿七,作為觀衆,我都唔知你問乜。
班白痴黃C記者,問埋些唔係防疫的問題,例如問個病人點解到處走?

醫生又唔係那個病人,病人唔願講,鬼知佢點解到處走喎。

如果換成我做張竹君醫生個位,日日答這些無聊白痴的問題,可能我一早已經“被激死”了。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-4 00:28 發表

所以依家做宣誓前,有一大堆BN(O)"國藉"既公務員遞信走人,當中有不少明日之星......
我覺得黃C宣誓只會當食生菜。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-4 08:21 發表

重點係
佢d問題真係廣大市民想知㗎嘢咩?
好似前排有個黑記問題係點解香港政府採購中國疫苗
個問題已經問錯
作為一個將會打疫苗嘅市民,唔係應該關心每一隻疫苗唔同技術嘅利弊嗎?
如果問答環節只係重覆反問一堆嘥大家寶貴時間嘅無聊問題,

我建議反問番佢:點解唔採購印度疫苗呢咁?
如果可以反懟個記者,建議:
X*#*咁白痴既問題你都問嘅,你邊間傳媒架?🤣

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-1-4 10:32 發表

傻浸開始鼓動支持者包圍華盛頓,啲低智支持者更帶備武器,真係有機會隨時開戰。內戰一觸即發,認真精彩。
無軍隊支持,內戰機會唔高,內亂就一定會上演。

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-1-4 11:28 發表

先登粉大戰浸粉,再出軍隊大戰暴民.........
如果係咁,軍隊𥚃要有登粉,侵粉,咁樣攪起來才精彩。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-1-4 13:00 發表

兩樣mix唔知會產生乜野副作用先大劑.
隨時改變DNA,生個ET出來。
我亂估的👆

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-1-5 13:29 發表

只要有資金收買黑水僱傭兵,在一二個州內有動作。
金毛可以簽發特急亂世總統,唔係落台,真係吹佢唔漲。
咁都得?
不過,侵侵癲起上來,都有可能的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]