• 瀏覽: 719,387
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 158
引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-10 12:05 AM 發表

住公屋唔係佢地所講的人生勝利組咩😏
係佢只想自己勝利!另號稱客觀嘅大台好鍾意擺個反例子行先,先入為主入腦先,跟手先落個正面例子,正面訊息立馬大打折扣!😔

熱賣及精選
引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-12-9 11:42 PM 發表

馬鞍山係蟑螂窩
需要這東西了
https://youtu.be/db2Ig4372oU

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:46 AM 發表

有冇發覺最近查同捉洗黑錢都係警察做,ICAC好似完全失左蹤咁?
香港有指定機關負責調查洗錢及恐怖分子資金籌集罪行,這些機關均獲賦予所需的權力。主要調查機關為香港警務處(警務處)和香港海關(海關),而廉政公署(廉署)則負責調查以貪污手法進行的洗錢及恐怖分子資金籌集罪行。警務處和海關有常設的特別調查組,專責調查洗錢及恐怖分子資金籌集活動,並獲授權調查、扣押、凍結和充公犯罪得益及恐怖分子的財產。廉署則設有專責的組別處理禁制和充公犯罪得益的事宜。香港執法機關在調查洗錢及恐怖分子資金籌集活動時,可使用一系列調查權力,並可強令出示、搜查和檢取文件。

曱甴洗黑錢唔係貪污手法, 應該唔關icac事

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-8 11:13 PM 發表

可以報ICAC。
咁先要拋個西瓜落海搵返杯雪糕上嚟先得喎

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 9/12/2020 22:48 發表

林鄭特首:我得3萬警察(可信任)!
政府部門係警察部最少黃黑同曱甴

引用:
原帖由 kpophk 於 2020-12-10 12:29 AM 發表

香港有指定機關負責調查洗錢及恐怖分子資金籌集罪行,這些機關均獲賦予所需的權力。主要調查機關為香港警務處(警務處)和香港海關(海關),而廉政公署(廉署)則負責調查以貪污手法進行的洗錢及恐怖分子資金籌集罪行。警務處和海關有常設的特別調查組,專責調查洗錢及恐怖分子資金籌集活動,並獲授權調查、扣押、凍結和充公犯罪得益及恐怖分子的財產。廉署則設有專責的組別處理禁制和充公犯罪得益的事宜。香港執法機關在調查 ...
最近都有爆出區議員開支益自己友,但好似唔覺ICAC有任何行動。現在連走路議員都比人爆眾籌律師費益自己友,咁要放長雙眼睇下有冇人做野

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-10 12:44 AM 發表

其實如果佢唔咁高調出相,可能會冇咁容易比人知佢同邊個外國組織有聯繫。現在youtube已經有網台起晒個個組織底同如何利用政治手段去攪事。

Fb有人傳佢走左路,大家有冇收到料係真定假?

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-12-9 11:01 PM 發表

巴兄,
在我心中,
沒有一個黑暴是無辜的。
班和你死中晒連x毒,真係以為"扮"人多就可以令阿爺跪低...響後面叫班暴徒去盡....
結果依家咪又係要收番響後面......然後去英國做狗.....

引用:
原帖由 kpophk 於 2020-12-10 12:29 AM 發表

香港有指定機關負責調查洗錢及恐怖分子資金籌集罪行,這些機關均獲賦予所需的權力。主要調查機關為香港警務處(警務處)和香港海關(海關),而廉政公署(廉署)則負責調查以貪污手法進行的洗錢及恐怖分子資金籌集罪行。警務處和海關有常設的特別調查組,專責調查洗錢及恐怖分子資金籌集活動,並獲授權調查、扣押、凍結和充公犯罪得益及恐怖分子的財產。廉署則設有專責的組別處理禁制和充公犯罪得益的事宜。香港執法機關在調查 ...
雪榚佬係無王管呢個已經係公開之秘密......

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-10 01:04 AM 發表

政府部門係警察部最少黃黑同曱甴
我都話過海記係最多.....呢樣野係有位海記資深員工話我知...
佢話點解班黑暴會有大量仿製軍火甚至真槍...好明顯係有人打龍通.....

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 04:34 AM 發表

Fb有人傳佢走左路,大家有冇收到料係真定假?11896183
走佬咪由佢走囉....過多三五七年佢響英國真係"悉尼老鼠"......

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 9-12-2020 22:35 發表

今年冬至飯提今個星期日過,細佬一家不來去工作地方爆疫現在第9日驗了3次陰性已上班,等星期日再驗多次才安全,所以他們4口不來怕傳媒比阿爺,今年冬至就家姐姐夫阿妹老豆5人過,幾十年都未試過這樣人丁單薄
我都預團年飯開年飯都自己一家人吃的了
腰兄,今個星期日煮咩好嘢?

我都諗緊做冬菜單,但到時街市多人,都有點擔心人迫

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 01:47 AM 發表

最近都有爆出區議員開支益自己友,但好似唔覺ICAC有任何行動。現在連走路議員都比人爆眾籌律師費益自己友,咁要放長雙眼睇下有冇人做野
仲有個咩咩街道辦選立會都沒開選都用左400幾萬,又話有公司贊助但又向政府申報要錢,,這樣關唔關雪糕佬事啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]